Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha boxolok mennyire tudom...

Ha boxolok mennyire tudom megvédeni magam?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele h. Ez nem kifejezetten önvédelemre találták ki hanem egy SPORT mint pl a foci.Es nem is azért csinalom h. Az utcán hű de kemény legyek,hanem mert mint sport bejön.DE ha ugy adódik h. Megtámadnak és nem tudom elkerülni a verekedést akkor ez mennyit ér?

2012. dec. 1. 22:03
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
14/f 176cm 60kg
2012. dec. 1. 22:07
 2/14 anonim ***** válasza:
24%

Ha feltudsz készülni arra hogy nem simakézzel támad valaki, akkor te leszel hátrányba, hisz kés ellen nem ér a box mivel nem utcai harc

De amúgy, meglehet védeni magad, és csúnyán helyben lehet hagyni valakit egy kis box keretén belül

20/F

2012. dec. 1. 22:12
 3/14 anonim ***** válasza:
Szia, én bokszoló voltam, nem mondanám magam félősnek az utcán, de mindig szem előtt kell tartani, hogy bokszoló csak karral dogozik, és rengeteg technikai dolgot nem tanul, ami más küzdősportokban jelentős szerepet kap( eszközhasználat, rúgás, földharc, csavarás, dobás) tehát nagyon sok minden ellen gyenge sajnos :( de ettől eltekintve, ha nem képzett harcművésszel akadsz össze, kettőt adsz az ellenfélnek és kifektetted. Vigyázni is kell az erőddel, ha bokszolsz,mert 2-3 év után ha erős vagy és jól megy, úgy meg tudsz ütni valakit, hogy belehal. tilos keménykedni vele, csak akkor használhatod, ha muszáj. Egyébként bármilyen küzdősportot tanulsz is, ha az elennél pisztoly van , vagy ők tízen vannak, te pedig magad vagy, semmi esélyed. Ha tetszik, kezd el bátran, nem bánod meg. :) remélem tudtam segíteni
2012. dec. 1. 22:15
 4/14 A kérdező kommentje:

Már elkezdtem egy ideje :)

szerintem egy olyan ember aki képzett harcművész nem igazán támad meg :)

csak esetleg 1-2 nagyszájú 10en éves korombeli

2012. dec. 1. 22:29
 5/14 anonim ***** válasza:
Jó "önvédelmi" sport. Arra gondolj, hogy az emberek többsége semmiféle önvédelmi sportot nem űz, (csak szeret hőzöngeni, embereskedni) tehát velük szemben már óriási védettséged van. Annak sincs nagy valószínűsége, hogy jól képzett harcművésszel, pisztolyos ellenféllel stb hoz össze a sors, úgyhogy ezt is kihagyhatjuk a történetből. Jó választás.
2012. dec. 1. 22:40
 6/14 anonim ***** válasza:

gyakorlatilag az ökölvívók a legjobb utcai bunyósok.

viszont te 14 éves vagy,60 kilóval.

szóval ha mondjuk erősebben rád szólnék,lehet,hogy ott a helyszínen sz@rnád össze magad és vissza se mernél szólni,nemhogy ütni.

ez levonható a "megtámadnak" dologból,mert egy jó bunyós nem várja a támadást,hanem elsőnek üt,végig irányítani próbálja a helyzetet.

persze ahogy idősödsz,és egyre tapasztaltabb leszel,ezen a téren is fejlődni fogsz,ha folytatod.

2012. dec. 1. 23:52
 7/14 anonim ***** válasza:
2012. dec. 2. 03:14
 8/14 A kérdező kommentje:
4. Válaszoló igazad van,össze sz@rnám magam de ez még nem olyan támadás a részedről h. Üssek...mondjuk ha tényleg megtámadsz valószínűleg futnék 1000el xD
2012. dec. 2. 09:08
 9/14 aikiboxer ***** válasza:

Nagyon jó a kérdésed és jók a válaszok is. Nem írtad, mióta kezdted el, de kb. 5 év kell egy versenyző kiképzéséhez, és egy hétre sem szabad abbahagyni (kivéve betegséget), mert azonnal zuhanni kezd a kondid.

A boksz minden önvédelem alapja. Ha ebben jó vagy, és érdekel az utcai önvédelem, elkezdhetsz gondolkodni, hogy mit tanulj MELLÉ.

Szerintem:

(a) Én magam nem javaslom az ütős-rúgós stílusokat a boksz MELLÉ (thai-box, kick-box, savate), csak akkor, ha a boksszal elégedetlen vagy és versenyezni is szeretnél. De a combrúgást, lábsöprést meg kell tanulnod és főleg meg kell tanulnod ezeket kivédeni. A legtöbb "csak" bokszoló látókörét elkerüli minden, ami a derék alatt történik...

(b) Soha nem csináltam, de bokszversenyző készenlétis rendőr edzéstársam szerint a krav maga nagyon jó a boksz mellé utcai önvédelemre. Szóval menj le és próbáld ki a krav magát vagy defendot.

(c) Ha érdekelnek a karfeszítős, elvezetős technikák, próbáld meg a ju jutsut, aikidót vagy hapkidot. Ezek nagyon jó kiegészítései a boksznak, és nem lehetetlen megtanulni használni őket, ha jó helyre jársz.

(d) Én már öreg vagyok hozzá, de te még elég fiatal vagy kipróbálni a birkózást, szambót, judót vagy brazil jiu jitsut (BJJ). Az utcán a test-test elleni küzdelem és a földharc is fontos lehet.

Végezetül pedig: a legjobb önvédelmi eszköz a forgótáras (revolver) gázpisztoly, vegyesen töltve szintetikus és paprika tölténnyel. Ezt megveheted, de utcán hordásához rendőrségi engedély szükséges és azt hiszem csak 18 éves kortól adják ki. Ennek hiányában második jelöltünk a KO Pfeffer paprikaspray, és persze a futás. :)

Kést, machetet, szamuráj kardot még véletlenül se jusson eszedbe magadnál hordani, még megölsz velük valakit. :)

2012. dec. 2. 12:23
 10/14 A kérdező kommentje:

kb. 3 hónapja járok de sajnos csak heti 1 edzés van :S pedig nagyon szeretem...Majd megpróbálok beszélni az edzővel és hátha többet is tart.Majd versenyszerűen is szeretnék boxolni de azért ez sok idő,nem olimpián v. ilyesmin hanem csak országos szinten :)

egyenlőre nem hiszem h. teszek mellé mást de fél év múlva talán :D

2012. dec. 2. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!