Ha boxolok mennyire tudom megvédeni magam?
Ha feltudsz készülni arra hogy nem simakézzel támad valaki, akkor te leszel hátrányba, hisz kés ellen nem ér a box mivel nem utcai harc
De amúgy, meglehet védeni magad, és csúnyán helyben lehet hagyni valakit egy kis box keretén belül
20/F
Már elkezdtem egy ideje :)
szerintem egy olyan ember aki képzett harcművész nem igazán támad meg :)
csak esetleg 1-2 nagyszájú 10en éves korombeli
gyakorlatilag az ökölvívók a legjobb utcai bunyósok.
viszont te 14 éves vagy,60 kilóval.
szóval ha mondjuk erősebben rád szólnék,lehet,hogy ott a helyszínen sz@rnád össze magad és vissza se mernél szólni,nemhogy ütni.
ez levonható a "megtámadnak" dologból,mert egy jó bunyós nem várja a támadást,hanem elsőnek üt,végig irányítani próbálja a helyzetet.
persze ahogy idősödsz,és egyre tapasztaltabb leszel,ezen a téren is fejlődni fogsz,ha folytatod.
Ha jól csionálod, akkor megtudod.
http://www.youtube.com/watch?v=6iDlzL7zrNU
Nagyon jó a kérdésed és jók a válaszok is. Nem írtad, mióta kezdted el, de kb. 5 év kell egy versenyző kiképzéséhez, és egy hétre sem szabad abbahagyni (kivéve betegséget), mert azonnal zuhanni kezd a kondid.
A boksz minden önvédelem alapja. Ha ebben jó vagy, és érdekel az utcai önvédelem, elkezdhetsz gondolkodni, hogy mit tanulj MELLÉ.
Szerintem:
(a) Én magam nem javaslom az ütős-rúgós stílusokat a boksz MELLÉ (thai-box, kick-box, savate), csak akkor, ha a boksszal elégedetlen vagy és versenyezni is szeretnél. De a combrúgást, lábsöprést meg kell tanulnod és főleg meg kell tanulnod ezeket kivédeni. A legtöbb "csak" bokszoló látókörét elkerüli minden, ami a derék alatt történik...
(b) Soha nem csináltam, de bokszversenyző készenlétis rendőr edzéstársam szerint a krav maga nagyon jó a boksz mellé utcai önvédelemre. Szóval menj le és próbáld ki a krav magát vagy defendot.
(c) Ha érdekelnek a karfeszítős, elvezetős technikák, próbáld meg a ju jutsut, aikidót vagy hapkidot. Ezek nagyon jó kiegészítései a boksznak, és nem lehetetlen megtanulni használni őket, ha jó helyre jársz.
(d) Én már öreg vagyok hozzá, de te még elég fiatal vagy kipróbálni a birkózást, szambót, judót vagy brazil jiu jitsut (BJJ). Az utcán a test-test elleni küzdelem és a földharc is fontos lehet.
Végezetül pedig: a legjobb önvédelmi eszköz a forgótáras (revolver) gázpisztoly, vegyesen töltve szintetikus és paprika tölténnyel. Ezt megveheted, de utcán hordásához rendőrségi engedély szükséges és azt hiszem csak 18 éves kortól adják ki. Ennek hiányában második jelöltünk a KO Pfeffer paprikaspray, és persze a futás. :)
Kést, machetet, szamuráj kardot még véletlenül se jusson eszedbe magadnál hordani, még megölsz velük valakit. :)
kb. 3 hónapja járok de sajnos csak heti 1 edzés van :S pedig nagyon szeretem...Majd megpróbálok beszélni az edzővel és hátha többet is tart.Majd versenyszerűen is szeretnék boxolni de azért ez sok idő,nem olimpián v. ilyesmin hanem csak országos szinten :)
egyenlőre nem hiszem h. teszek mellé mást de fél év múlva talán :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!