Ki nyerne egy bunyóban?
pl egy 15-16éves versenyszerűen bokszoló 68kilós izmosabb testfelépítésű fiú aki birkózott is
vagy egy 20éves, kondis pali mondjuk 80kilóval
a bokszoló 175-180centi, a kondis 180-185
Szerintem:
Ring: A hagyományos boksz szabályok szerint kb. 90-10% esély a bokszoló javára! Miért? A kondis merev, lassú, tolja az ütéseket és ha nagyon nagy darab a védekezését nehezíti a nagy mell és karizom. Egy technikás bokszoló a -10kilójával gyorsabb és lazább, mint a kondis. Ha jó a védekezés és szépek a hajlások, akkor sima ügynek kell lennie...., kivéve ha Lenoxos üvegálla van és bekap egy ütést, mert a bokszban 1 nagy és gyors ütés is dönthet!
Ringen kívül: A földharcon kívül szerintem kiszámíthatatlan..., mert a kondis tömegét és ahogy írták sunyiságát kihasználva győzhet. Ha földön vannak, akkor a birkozó múlt dönt! Ott megint előnyben van a fiatalabb srác. De itt is sok múlik a kondis robbanékonyságán...
Amúgy én kondizok és bokszolok is. Az eleje nehéz volt, mert toltam az ütést és merev voltam..., egy fél év után kilazultam szépen! Ez a kondi kárára is ment, mert fogytam vagy 4-5 kilót, de ennyit megér a robbanékonyság és lazaság!
Összesítve annyit, hogy megnézném őket! Ha eredmény van írd be! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!