Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kezdő futóként mire ügyeljek...

Kezdő futóként mire ügyeljek hideg időben?

Figyelt kérdés
Tegyek sálat a szám elé? Hajlamos vagyok a torokgylladásra, nem szeretném,ha a hideg levegő miatt beteg lennék. Remélem nem kérdeztem butaságot :)
2012. nov. 13. 16:54
 1/6 anonim ***** válasza:
Az orrodon lélegezz be. Szerintem ne tegyél sálat a szád elé csak a nyakadra, mert tiszta nyál lesz és idegesíteni fog.
2012. nov. 13. 17:03
 2/6 anonim ***** válasza:

De jó,m hogy ezt kérdezted! Én ugyanezt akartam tudni!

Ruhát milyet vegyünk fel? Kabát? Pulcsi?

2012. nov. 13. 17:23
 3/6 anonim ***** válasza:
Pulcsi, de rétegesen!
2012. nov. 13. 17:34
 4/6 Takumi ***** válasza:
Vannak fútónadrágok, felül is rétegesen, száj elé lehet venni iylen maszkot, orrnál kivan vágva meg a szálynál is. (Nevét nemtudom, bukósisak alá szokták felvenni. ÉS orron be szájon ki. kb ennyi.
2012. nov. 13. 18:12
 5/6 anonim ***** válasza:
54%
Ne marháskodjatok! Ebben az országban már nincs is tél. Nagyon nem gond a téli futás. -15 fokig a tüdőnek semmilyen nehézséget nem okoz a levegő felmelegítése. Amúgy meg vannak nagyon jó téli futóruhák, abból pár réteg, és kész. Van futósapka és kesztyű is, de ezek csak komoly fagyban kellenek. Én még a szám elé nem raktam soha semmit, és nem is hiányzott. A futóruha a legideálisabb, de drága. Ha erre nem futja, futhatsz pamut cuccokban is, csak azt nehéz utána kimosni.
2012. nov. 13. 20:04
 6/6 anonim ***** válasza:
Jobb, ha magadnak tapasztalod ki. Én egy "alapszabály" szerint öltözöm (amit futással kapcsolatos oldalakon olvastam). Ha kicsit fázol, amikor kimész, akkor futás közben pont jó lesz, nem fogsz megsülni, és már fázni sem. A torokfájást fokozatos szoktatással lehetne kiküszöbölni, sálat sosem hordok, nem tudom, beválna-e. Az is lehet, hogy az elején megfázol kicsit, de később már nem okoz gondot a hideg, pont a megszokás miatt.
2012. nov. 14. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!