Az jobb ha súlyzóval futok?
Figyelt kérdés
Úgy értem 3kmert futok naponta, tegnap súlyzóval futottam. Lassabb voltam. Szerintetek hogy éri meg, hogyan? Fussak lassabban súlyzóval, vagy inkább gyorsabban súlyzó nélkül?
2-2kg-os kézi súlyzóval futok. Szerintetek kilehetne próbálni a lábsúlyt is?
2012. nov. 11. 11:00
1/7 anonim válasza:
Súlyzó helyett, inkább a lábsúlyt használd, mert tönkreteszed a derekad.
2/7 dirtboy válasza:
lábsúly jobb lenne de tisztázni kéne előbb hogy mi a célod ezzel az egésszel ne hogy aztán teljesen feleslegesen basztasd az ízületeid.
3/7 anonim válasza:
szerintem nem jó ötlet plusz súllyal futni, mert elcseszed a mozgási formát, így az ízületeket tönkre teheted.
4/7 anonim válasza:
Attól függ mi a célod ezzel, mert ha lassabb tempót akarsz, de jobb tűrőképességet, erősebb izmokat akkor oké, bár inkább a lábsúlyt lenne érdemes használnod, mert a kézi súlyzókkal alapból csak a derekad teszed tönkre, plusz teljesen értelmetlenül terheled az izmaidat.
5/7 anonim válasza:
Egyetértek Montezzel. Ha intenzívebbé akarod tenni a futást, akkor inkább menj valami dombos, hegyes terepre vagy intervallumozz.
6/7 anonim válasza:
Az miért nem merül fel, hogy a távot növeld? Én biztosan nem futnék súllyal, mivel teljesen feleslegesen terheli a kelleténél jobban az ízületeket. Esetleg fuss dombra...
7/7 mpecsa válasza:
A kézi súlyzó szerintem nem jó ötlet, a 2 kg szerintem feleslegesen sok.
Én tépőzáras csuklósúlyt használok, de csak 1-1 kg-os. Nem éreztem, hogy terhelné a derekamat, vagy egyéb ízületeimet, viszont a bicepszem és a mellizmaim jóval fáradtabbak a végére.
Lábsúlyt soha nem használtam, inkább az emelkedőt javaslom az előttem szólókhoz hasonlóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!