Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Szálkásító diéta nem működik?

Szálkásító diéta nem működik?

Figyelt kérdés

3 hete csinálom. 1. héten - 2 kg. (normál, kiürültek a raktárak.) 2. hét óta semmi.

Heti 5-6 aerob edzés (alkalmanként 10 km kocogás). 2 g fehérje /nap, 2 g ch-ról már 1,5 ch-ra csökkentettem. A mérleg nem mozdul. Indok? Olyan 1400 kcal / nap, amit beviszek. 64 kiló 165 centi.

Olvastam valamit, hogy kezdő sportolóknál előfordul, hogy némi izmot magára szed szálkásítás közben, ez történhet? Csak mert 2 hónapja kezdtem mozogni, előtte nem csináltam semmit a gyerek emelgetésén kívül.

Teendő?

vitamin is, napi 4 liter víz is megvan, minden, mint a nagykönyvben.

2012. nov. 9. 10:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kezdőknél pár hétig előfordulhat némi izomnövekedés (picike) szálkásítás alatt is. De ez naturálban egyébként nem jellemző: [link]

Teendő: továbbra is folytatni a diétát, nem csak a mérlegre hagyatkozni, a tükör pl mit mutat?

És nem minden héten megy le ugyanannyi, ez nem egy lineáris dolog, nem gépek vagyunk. A szervezet szeret tartalékolni és ragaszkodni a megszokott testtömeghez. Vannak szakaszok, mikor kissé belassul a fogyás. Legyél türelmesebb. Egyébként majd csökkentheted tovább a ch-t.

És okés, hogy leírtad az arányokat, de az sem mindegy, hogy milyen kajákat eszel.

Ha végképp beleassul az anyagcsere, akkor lehet pl ch hintáztatást is beiktatni, vagyis egyik nap kicsit többet eszel, majd kevesebbet, majd kb a kettő között. Így a szervezet nem érzékeli, hogy tartalékolni kell, hiszen van néha visszatöltés.

2012. nov. 9. 10:55
 2/5 Edzőbá ***** válasza:

Felesleges a heti 5-6 aerob edzés, sokkal többet elérnél intervallumos edzéssel mondjuk heti 3szor.

Nem tudom, hogy milyen sportot űzöl, de ha kondizol és kezdő vagy akkor ezt ajánlom:

Hétfő: mell-váll-biceps

Kedd: reggel ébredés után intervallumos edzés, délután hasazás max 15-30 perc

szerda: láb

csütörtök: reggel ébredés után intervallumos edzés, délután has 15-20 perc

péntek: hát, triceps

szombat: kora délután has, este lefekvés előtt 40-50-60 perc aerob

vasárnap: pihi

Intervallumos edzés: Ezt az edzésfajtát kb 16-18 percig szokták végezni, de kezdésnek bőven elég a 8-10 perc is!

Példa: 30 ms kocogás, 30 ms sprint ezt 8 szor

példa 2.: 30 ms bicikli lassú tekerés, 30 ms gyors

példa 3.: lépcsőzés: 1 lépcsőfokokat mész 30 ms-ig, utána 2 őket 30 ms-ig

példa 4.: 30 ms kocogás, 30 ms spinrt, 30 ms lassú séta, 1 perc kocogás, 30 ms sprint, 30 ms kocogás.. stb

Az intervallum határait te szabod meg a lényeg, hogy váltakozzanak a fokozatok! Ezzel a fajta edzésmóddal gyorsabban megy le a zsír és nagyon minimális az izomveszteség is!

Remélem tudtam segíteni, ha bármi kérdéset van, nyugodtan írj akár privátot is.

2012. nov. 9. 10:56
 3/5 A kérdező kommentje:
köszi, reméltem, hogy te válaszolsz. :) ja, a ruháim szerint "fogytam", ezért is érdekes a sztori. de így minden világos, türelmesebb leszek.
2012. nov. 9. 10:58
 4/5 A kérdező kommentje:
Edzőbá, én egy dolgozó anyuka vagyok, reggel nem tudom hova akasztani a gyereket. :) később áttérek majd intervallumra, de egyelőre félek, hogy nem menne annyira. köszi a tanácsokat.
2012. nov. 9. 10:59
 5/5 anonim ***** válasza:

intervallum edzést nem javasolnak kezdőknek, itt egy cikk:

[link]

De attól még jó edzési forma.:)

2012. nov. 9. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!