Azt ugye tudjuk, hogy vannak növényi és állati esszenciális zsírsavak. Aztán olyan szavakkal is találkozunk, mint omega3,
omega6, meg omega9, amik a kötések számát, elhelyezkedését jelzik. Ahogy az EAA aminokat úgy az Esszenciális zsírsavakat sem
vagyunk képesek szintetizálni. Táplálékkal kell bevinnünk. A többszörösen telítetlen zsírsavakat csak a növények tudják
előállítani. Ettől függetlenül
A nagy probléma már régóta az, hogy az étkezésünkkor a telített és telítetlen zsírsavak aránya nagyon rossz, ráadásul a
telítetlen zsírsavakon belül is a kezdeti 1:1, és 1:2 aránya (omega3/omega6) nagyon megváltozott a táplálkozásunk révén. Sok
mesterséges, transz-zsírt eszünk és több és több gabonafélét (búza, rozs, szója, kukorica). Sőt az állatokat is
szójával és kukoricával etetik, azon nevelik fel. Így az omega6 káros hatásai megnövekdhetnek. (Fontos megjegyezni, hogy a GLA ami omega6-ba tartozó, kivételt képez!)
Akkor nézzük mi is van ebben a Stillmass omegában (lenmagból és halolajból):
omega 6 a linolsav
omega 3 a (alfa-linolénsav, ALA)
omega 3 a (DHA)
omega 3 a (EPA)
Mivel lenmagból is van ezért természetes, hogy a termék összesítő adatainál protein érték is fel van tüntetve. (100g lenmagban van 24g protein, 31g zsír).
Az igazán jó arányszám az 1:1 lenne, de sajnos ez sok embernél 1:10 arány lett az omega6 javára, ami nem kedvező.:)
DHA és EPA összesen napi 300mg legalább legyen. Ez viszont tuti! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!