Magyarországon miért a fociba nyomják a milliárdokat, miközben azok a sportágak, amiben sikeresek vagyunk, haldokolnak?
Azért, mert a foci Európa legnépszerűbb sportja:
Ez nem csak a professzionális részére igaz, hanem a tömegsportra is. A legtöbb gyerek focizik óvodás korától fogva. Míg az úgymond "sikeres" sportágakat (vízilabda, kézilabda, judo stb.) csak elenyészően kevesen űzik.
Lehetne ezen változtatni, pl. elhatározhatná egy ország, hogy neki ezentúl a judo lesz a kedvenc sportja, és orrba-szájba nyomnák a pénzt a judo/vízilabda stb. klubokba, eseményekbe, tv-műsorokba stb.
De gondolj csak bele: melyik sport ennyire alkalmas még tömegsportnak? A vizes sportokhoz víz (uszoda) kell, sokba kerülnek, és macera elmenni edzésre. Esélytelen egy hétvégi grundfocizással szemben. A tenisz elit sport, a judóban meg verik az embert. A jeges sportokhoz jég kell. Maradnak tehát a labda csapatsportok, ezek közül meg ízlés dolga, hogy kinek mi tetszik, valahogy én a kosarat soha nem élveztem, a kézit meg nem próbáltam.
Még az amerikai vagy ausztrál foci lehetne, de az meg egy másik kultúra.
Mert volt két jó csapatunk (dr. Sárosiék és Puskásék), és most mindenáron bizonyítani akarnak, de jelenleg nem vagyunk versenyben.
Természetesen az Albert korszak érdemeit nem szerettem volna kisebbíteni, de ők nem játszottak vb döntőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!