Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan, hogy...

Tényleg van olyan, hogy valaki azért nem fogy tovább, mert hirtelen kezdett el sportolni?

Figyelt kérdés

Egyik osztálytársam régebben elég duci volt, és kb 2 éve jár valami fitnesz akármire és bár fogyott elég sokat, még mindig nem mondható valami vékonynak. És egyszer tesi órán egy csaj megjegyezte, hogy -Reni amúgy csinos lenne, csak túl hirtelen kezdett el sportolni, és ezért nem tudott lemenni róla a zsír.

Most úgy őszintén, én nem nagyon értek az ilyenekhez, de szerintem akkora bazi nagy baromság ez...Olyan (legalábbis szerintem) egyszerűen nincs, hogy valaki hirtelen kezd el sportolni, miért, ha én most úgy döntök, kosarazni fogok, előtte minden nap jógáznom kell, hogy felkészüljek rá? Azért nem hiszem..

De azért kíváncsi vagyok, szerintetek tényleg létezik-e ilyen.

2012. okt. 1. 18:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha sportol, akkor valószínű az izomtömege nő, miközben a zsír elég.

Ebben az esetben lehet, hogy a testsúlya nem csökken, de arányosabb, izmosabb alakja lesz.

Nem feltétlen csak a súlycsökkenésre kell koncentrálni, hanem a testtömeg indexre, a testzsír-izom arányra.

2012. okt. 1. 19:01
 2/12 A kérdező kommentje:

Köszi a választ.

Azt értem, hogy van, hogy fogyunk és a mérleg akár többet mutat, mert az izom többet nyom, mint a zsír, de úgy értettem, hogy rajta még mindig van zsír- ami hát valljuk be, nem kevés. Mondjuk nem akarok bunkó lenni, azért összehasonlítva azzal, hogy régen milyen kövér volt, mostmár egész csinos.

2012. okt. 1. 19:17
 3/12 anonim ***** válasza:
Az izomtömeg nem nő, miközben a zsír ég, alapdolog, két ellentétes energiaigényű folyamat. Mintha egyszerre mennél előre és hátra. Esetleg a nagyon sok túlsúllyal rendelkező kezdők esetében egy ideig korlátozottan létezhet a jelenség, de korántsem ennyire általános.
2012. okt. 1. 19:26
 4/12 A kérdező kommentje:

Köszi :)

Szóval akkor osztálytársamnál ez pont fordítva van, hogy bár az izomtömege nő, a zsír nem ég el?

De mondjuk én úgy tudtam, az izom úgymond "felfalja" a zsírt. Szóval ha izmos vagy, akkor az izom abból építgeti magát, hogy a zsírt lebontja. Ami szerintem elég logikusan hangzik. És így, ha a csaj már évek óta sportol és szemmel láthatóan azért van rajta valamennyi izom is, a zsírt mégis csak le kellene bontania az izmainak, nem?

2012. okt. 1. 19:33
 5/12 NagyonGonosz ***** válasza:
Sajnos a zsír nem megy le tömegnövelés közben különben mindenki romszálkás lenne egész évben :D
2012. okt. 1. 19:37
 6/12 A kérdező kommentje:
Pecsába :// :)
2012. okt. 1. 19:47
 7/12 anonim ***** válasza:

mivel alapból kövéren vágott neki az edzésnek,ezért feltételezhető,sőt biztosra vehető,hogy cal pluszban van folyamatosan a teste,vagyis tömegnövelő a táplálkozása.

erre ráedz,szépen fejlődik így az izomzata,formát kap,amit az izmok adnak,viszont a testzsír majdnem ugyanúgy megmarad.

egyszóval az étrend hiányával,és a folyamatos cal plusszal elszúrja.

2012. okt. 1. 19:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Szegény :| Hát ezt jól elknrta..de azért köszönöm a válaszokat :)
2012. okt. 1. 20:39
 9/12 anonim ***** válasza:
sima szálkásító diétával megoldható,szóval egyáltalán nem reménytelen.
2012. okt. 1. 21:00
 10/12 A kérdező kommentje:
És ez a szálkásító diéta...szóval milyen? Miket lehet enni?
2012. okt. 1. 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!