Mit tegyek, hogy ne legyen izomlázam?
2-3 alkalommal már voltam alakformáló órán, de hiába jártam már előtte edzőterembe, s kardio mozgást végeztem, alig bírom az órát. De még sosem jöttem ki úgy, hogy na, akkor én jövőhéten nem jövök.
Viszont az izomláz állandó. Hogyan tudnám nyújtani magam, hogy hajlékonyabb legyek és hogyan nyújtsak le utána, mert ami az óra végén van nyújtás, az kevésnek bizonyult. (Igaz, hogy most az óra után még fél órát bementem a terembe nyújtani, de nem sokkal lett jobb.)
Nem szeretnék megint egy hétig izomlázban lenni
Ez első baromságot írt!
Szerintem teljesen téves információ az, hogy nyújtástól majd nem lesz izomlázad!
Az tény, hogy nem fog beállni minden testrészed edzés után, ha lenyúltod őket, de hogy ne legyen tőle izomlázad, az szerintem hülyeség!
Én olyan mozgást végzek amiben elég sok nyújtás van, mégis szokott izomlázam lenni, ha szokatlan terhelés ér.
2-3 alkalmat voltál még csak edzeni, ennyi idő alatt még nem szoktál hozzá. Nem tudsz más tenni mint várni pár hónapot, vagy hetet, és elvileg enyhülni fog.
Ez bele tartozik abba, ha sportolni akarsz!
Örülj, hogy csak izomláz a bajod, és nem húzodás vagy izületi fájdalom:)
Én egy szóval sem beszéltem nyújtásról, én csak a lemozgatásról beszéltem... Kis gimnasztika, nem nyújtás...
Hidd el hogy jobban értek hozzá, ha te még nem, (mert te a válaszodból ítélve, nem nagyon...)ne kommentezz marhaságokat....
Akkor kérlek magyarázd már el nekem, hogy mit értesz ˇ"trutyi" alatt?
Mitől van az izomláz, mi okozza?
Lehetőleg részletesen, úgy hogy én is megértsem, mert sajnos tudatlan vagyok:)
Talán ha lenne egy érettségid tudnád...
Persze neked beszélhetek, nem fogok neked magyarázkodni, tudod ez a téma az egyetemen is egy külön misét megér, uh sajnállak, de nem...
Nyújtás, meg hasonlók alapvetően nem múlasztják el, szóval kár ezzel fáradni, ha csak ezt akarod vele. Ahogy edzettebb leszel, és normálisabban kajálsz (ez utóbbit kétlem), javul majd a helyzet.
Egyébként meg...komolyan, miért kell ezért rinyálni? Nem b#szogatásból kérdezem, de mit kell sírni az izomláz miatt?
Hát, köszönöm szépen marha sokat segítettetek!
Miért kell egy kérdésen összeveszni? Mindenki másképp láthatja a dolgokat. Van aki jobban tudja, s van aki kevésbé. Na az utóbbihoz tartozok én is.
Mint írtam, edzőterembe kb. 1 éve járok rendszeresen heti 2 alkalommal, ahol különböző gépeken edzettem magam és az állóképességemet. (futópadon hegymenetbe gyaloglás, eliptikus tréner, lépcsőzőgép, szobabicaj)
Azért kezdtem el edzeni magam, mert tudtam, hogy ha elmegyek egy közösségi órára (aerobik, gerinctorna, zumba stb.) akkor azt nem fogom bírni, így ezzel akartam alapozni.
Az izomláz miatt pedig azért kell "rinyálni", mert szeretném valamelyest mérsékelni. Nem mondom, hogy tűnjön el, de szerintem nem normális, ha az óra után 1 hétig le sem tudok ülni, vagy ha sikerül. akkor nem tudok felállni.
Tudom, hogy a nyújtás az izmok szálkásítására szolgál, de úgy tapasztalom, hogy segít a megdolgoztatott izmot visszafeszíteni.
Várom a további értelmes hozzászólást.
Az étkezésről meg annyit, hogy nem nassolok, nem iszom cukros löttyöket, teljes kiőrlésű kenyeret eszem, csak annyit eszek, ami jól esik, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok, rendszeresen étkezem.
Ettől többet én nem tudok tenni az étkezéssel kapcsolatban.
Mit tehetnék még?
Igyekszem a lehető legtöbbféleképp bevinni a fehérjét, ami nem csak joghurtokat jelent, hanem sajtfélék, tűró, tojás, csirkemellet is.
Edzés után általában csak túrókrémet eszem (túró, naturjoghurt, gyümölcs).
MagneB6-ot szedek az izomgörcs ellen.
Citrokalciumot a csontokra.
Béres porcerő forte-t a térdemre.
Ezenkívül 1000 mg-os C vitamint
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!