Télen mennyire egészséges a futás? Tapasztalatok, vélemények?
Körülbelül másfél hónapja kezdtem el futni és kezdem élvezni ,sajnos nincs pénzem minden hónapban konditeremre és szeretném kint folytatni a szabadban a futást!De hallottam jót és rosszat is.Szerintetek?
Nem igazán akarom tavaszig ezt beszüntetni.:D :S
Helyes, nem is kell beszüntetni !
Én két garnitúra melegítőruhát veszek, plusz sál és sapka !
Vannak persze hidegre tervezett spéci futóruhák, de azok sem túl olcsók...
Egy orvosi cikk szerint a határ a -10 fok.
Én -12 fokban elmentem egyszer, különösebbet nem vettem észre, nekem jó volt.
Rekordokat döntögetni szerintem nem jó időszak, én mindig az addig elért eredményeket szoktam szinten tartani.
A cipő ugyanaz mint nyáron, de két zoknival.
okés :) Neked is köszönöm :) de jó. Annyi ijezgetés hallottam ,hogy nem nagyon tudtam hová tenni :D
De örülök hogy csak pozitiv dolgokat írtok :)
Nem nagy ügy, én télen is folyamatosan futok. Először is a mi éghajlatunkon komoly tél legfeljebb pár hétig van, már csak ezért se kell ebből olyan nagy faksznit csinálni. Tökéletes téli futóruhák vannak, minden hőmérsékletre. Én annak a nagy bebugyolálásnak se vagyok a híve, amit itt többen írtak.
Egyébként nem csak hogy nem árt a téli futás, de nagyon hasznos is, ezzel lehet a megfázását a legjobban elkerülni. -15 fokig a tüdő könnyedén tud alkalmazkodni a kinti hőmérséklethez, és felmelegíti a levegőt, ilyen hideg meg nálunk szinte soha nincs. Akinek meg 10 fok körül lefagy a tenyere, annak biztos rossz a vérkeringése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!