Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A jóga sportnak számít?

A jóga sportnak számít?

Figyelt kérdés
És ajánljátok egy 14 éves lánynak? Kb mennyi idő alatt lehet megtanulni a nehezebb pózokat, amitől hajlékony leszek?
2012. szept. 13. 17:53
 1/6 *Glissade* ***** válasza:

Nem számit sportnak!

Bárkinek ajánlot, mert több fajtája van. Aki jobban bírja a strapát az dinamikusabb órákra megy.

Aki kevésbé, az gerinc jógára stb.

Tehát nyugodtan elkezdheted, csak válasz neked megfelő fajtát, oktatót, hellyet.

Az utolsó kérdésed egyéni adottságokon múlik... De pár hónap, vagy pár év biztosan kelleni fog hozzá.

A jógának nem csak a hajlékonyság a célja!

2012. szept. 13. 18:18
 2/6 A kérdező kommentje:
És melyik fajtát válasszam? Azt olvastam, hogy van gyerek jóga is, bár szerintem én abból már kinőttem. Olyat szeretnék, amin nem csak meditálnak, hanem nyújtanak is, és fiatalos.
2012. szept. 13. 19:33
 3/6 anonim ***** válasza:

mivel vannak jógaversenyek, sportnak is nevezhető. csinálni meg érdemes, én pl bunyózom, de szoktam jógázni is, mer szeretem.

mennyi idő? tőled függ.

2012. szept. 13. 22:59
 4/6 *Glissade* ***** válasza:

Ezen az oldalon, elég sok fajtát bemutatnak jó hosszú leírással:)

Olvasd el őket és ez alapján dönts:)

[link]

Igen, tudom hogy vannak jóga versenyek, de ezekre nem kötelező járni! A jógának nem is a versengés a célja. Nyílván akinek a versenyzéshez van kedve, az művelheti sportként is. De a jóga leginkább életmód, filózofia stb.

Az aszánák csak egy elég kicsi része (bár én asszem meg elégszek ezzel a kicsi résszel is, ha te is így, akkor ajánlom a hatha jógát:)

2012. szept. 13. 23:26
 5/6 A kérdező kommentje:
az asthanga jóga nagyon tetszik:)
2012. szept. 14. 18:41
 6/6 Pub válasza:
hogyne lenne sport. nem azért mert versenyzel hanem azért mert szép formás tested lesz tőle.
2012. szept. 27. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!