Wing Tsun kungfu, vagy shotokan karate? Csak ez a két pusztakezes harcművészet van a városban ahol lakom.
Szia,
ahogyan Te is írtad, ezek harcművészetek. Inkább a test-lélek összhangot erősítik, a koordinációt. Ez nem azt jelenti, hogy puhány lenne a dolog, sőt.. Bár a mai felhígult bokorból kinövő "sensei" generáció elkeserítő.
Én azt mondom, menjetek el mindkettőre, majd döntsétek el magatok, hogy melyik amelyik jobban tetszik, jobb a közösség stb.
Állóképesség növelésére kiválóak ezek a harcművészetek is, de ezt is edzője válogatja, ahogy mindent.
Ezért azt javaslom, hogy akármelyiket is választjátok, fussatok, ugrókötelezzetek mellette, ahogy fentebb is írták. Emellett úszás, bicaj, bármi.
Az állóképességhez nem kell kiadni egy vasat se, guggolással is fejleszthető.
Brazil jujitsut felejtsétek el, köze sincs a tradicionálishoz.. Látványsport kisebbségi komplexusosoknak.
A judot viszont nem feltétlen kell félresöpörni, szerintem azt is kipróbálhatjátok, hátha bejön.
rosszul gondolod, az utcára jó a földharc. és tudod miért? mert nem no contact egyik se, mint a WT, meg a shotokan.
a földharc egy hibás fordítás, grappling, ami egyáltalán nem kizárólag a földön folyó harcot jelent. sőt.
ráadásul lehet, hogy telibeversz valakit 52x, de meg sem érzi, mert részeg, vagy be van tépve. de ha lefojtod, akkor kikapcsol a rendszer akármi is van benne.
nemrég raktam be egy valag videót arról, hogy hogyan működik a bjj az utcán.jól. ne kelljen már még1x.
ezek közül én a bjj-t választanám.
az utolsó nagyon jól összefoglalta,hogy miért is.
állóképességileg is a legjobb ezek közül.
Szeretném megköszönni mindenkinek a válaszokat! Elmentünk WT edzésre, és tetszett. Féltem, hogy gagyi lesz, de nem az volt. Az oktató nagyon jó edzést tartott.
Kedves 6-os kíváncsi lennék arra a bjj videó linkekre, ha nem gond, belinkelnéd?
Abból a feltevésből indultam ki a földharccal kapcsolatban, hogy ha megtámadnak ŐK (tudjuk kik), általában nem egyedül szokták tenni, és ezért nem biztos, hogy a földharc lenne a legjobb megoldás. Ezzel most nem azt mondom, hogy a földharc rossz. A másik, pedig a feleségem is jön velem edzésre, így azt is figyelembe kell vennem, és mindenképp együtt akarunk harcművészetet/küzdősportot tanulni. A WT tetszett mindkettőnknek. Azért még a többin is gondolkodunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!