Mit tartalmaz a tejsavó?
Mindig érdekelt hogy mit öntök le a túróról folyton, van benne valami hasznos? megéri csak ugy kiönteni?
Edzek, esetleg tudom hasznosítani? illetve miért tejsavó fehérjének hívják a tejsavó fehérjét, talán van benne fehérje?
A tejsavó fehérje kazein és sajtgyártás során visszamaradt kvázi melléktermék, melyben még sok a tejcukor a tejsavófehérje mellett. Ezt a tejcukrot távolítják el ultra és membránszűrési technológiával, hogy megfelelő tisztaságú tejsavóproteint kapj. Majd porítják és ízesíthetik. Külünböző tisztaságú formái vannak, a jobban megszűrt tejsavóban kevesebb tejcukor van, kb 90%-os tisztaságú így a protein, melyeket tejsavóprotein izolátumként árulnak. Sok termékben vegyesen van koncentrátum és izolátum, a legjobbakban pedig hidrolizátum is előfordul.
A túróban kazein található, mely lassú felszívódású fehérje, így ezt este érdemes utolsó étkezésnek fogyasztani, hogy ellássa az izmokat éjszaka jó minőségű fehérjékkel.
Hu, köszi.
Tehát a hézi tejünk megmaradt savóját akkor nem érdemes inni víz helyett edzés után mert sok benne a tejcukor?
És a tejzsír?
Tejzsír nincs sok benne, ellenben tejcukor annál inkább, ami nem éppen hasznos anyag. De itt találsz pontosabb összetételeket:
Köszi elolvastam, érdekes cikk :D
Azt hogyan érti hogy egyes keverékeknek jopbb a biológiai emészthetősége mintha külön külön fogyasztanánk?
Pl irta hogy 70%tojás 30% valami és 110es mondjuk a biologiai értéke.
Tehát egyes kaják mellé egy kis tej jól jön? Mert tejem van, házi, hát, nem a legjobb, de van... :D
Illetve a tejcukor mennyire bajos?
Értem, van valami tipped hogy hol bővíthetném tudásom arról hogy melyik könnyen elérhető ételeket éri meg párosítani?
Tojás, tej, gyümölcs, krumpli, rizs, van végtelen, de a többi is érdekelne.
Egyáltalán nem vagyok vega.
I LOVE HÚÚS.
Minden húst, különösen amit tudok hogy jó, pl hal, csirke, stb.
De nem mindig van hús, és abból nem tudom fedezni a fehérje szükségletemet.
Ezért jólenne reggel is este is és mindig ugy enni hogy legyen értelme.
Ha reggel és napközben tudsz enni tojást és este pedig túrót, akkor nem lesz gond a biológiai értékkel.
Plusz délben ott vagy a hús, így teljes , komplett étkezéseid lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!