A tejsavó tartalmaz tejet, vagy tejcukrot?
A tejsavó nem más, mint a tejtermékek gyártása után visszamaradó, kiválóan hasznosítható anyag. Már a régi görögök és rómaiak is ismerték, és használták gyógyításra és szépítőszernek.
A tej értékes ásványi anyagtartalma koncentráltan (80%-ban) a tejsavóban található: magnézium, cink, vas, mangán, kálcium, foszfor, réz, kálium. Ezen kívül megtalálhatók benne a B1, B2, B6 vitaminok, és a kobalamin, folsav, pantoténsav is.
A tejsavó fogyasztása számos előnnyel jár, pl.:
• támogatja a máj-, epe- és az emésztőrendszer működését
• segíti a bélflóra normalizálódását, javítja mind a szorulásos- mind a hasmenéses panaszok gyógyulását
A tejsavó nagy értékű fehérjét, nyomelemeket, ásványi anyagokat és a bélflórát erősítő tejsavbaktériumokat tartalmaz.
Hááát, gondolom a fehérje tejfehérje...
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!