Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha képtelen vagyok diétázni,...

Ha képtelen vagyok diétázni, akkor mennyit kell mozognom ahhoz, hogy fogyjak?

Figyelt kérdés

Nem eszek chipseket, csokit, sütit se, vagy ilyen súlyosan hizlaló dolgokat, de soha az életben nem tudtam megvonni magamtól pl egy szelet kenyeret, ha épp azt akartam enni. Ettől függetlenül egészségesen eszek, zöldség-gyümölcs, csirkehús, stb, csak ha éhes vagyok, akkor nem érdekel, hogy abban az egy szelet kenyérben, vagy egy tésztás ételben szénhidrát van.

Van rá időm, kedvem, lehetőségem, heti hányszor hány órát kéne edzenem, hogy fogyjak? (fitnesz teremben aerobic órák)

2012. aug. 25. 16:30
 1/3 anonim ***** válasza:

Az étrend az egész dolog ~70%-a, így ha azt nem tudod betartani, nem valószínű, hogy jobb eredményeket el tudsz érni.

Amúgy étrenddel heti 3-4x 40-50perc aerob kell és azzal le lehet adni heti 0,5-1kg-t.

2012. aug. 25. 16:37
 2/3 anonim ***** válasza:

Ez egy érdekes kérdés...a fogyás lényege a kalóriadeficit. Nagyon egyszerűen több energiát kell elhasználni, mint amennyit beviszel, és akkor a szervezeted a saját tartalékaihoz (zsírhoz) nyúl. Sajnos nem tudok rólad semmi adatot (súly, fizikai aktivitás, munka, stb), illetve az étkezési szokásaidról, így csak arányokat tudok neked mondani.

Tegyük fel, hogy 80kg vagy, átlagos aktivitással, nem nehéz fizikai munkával. A súlyod tartásához napi 2200kcal-t kell bevinned. Heti 0,5kg fogyáshoz ezt 1600kcal-ra kellene csökkentened. Említetted az aerobikot. 1 óra alatt alacsony intenzitással 400kcal égethető el, magas intenzitással 500kcal.

Magyarul, ha nem hízol, stagnálsz, akkor nagyjából 2200-2300kcal-t viszel be naponta.

A fogyáshoz pedig 6-700kcal mínuszt kéne produkálni NAPONTA, amit könnyedén kiszámolhatsz, hogy napi 1,5-2 óra aerobikkal lehet elérni. Véleményem szerint ez időpocsékolás, inkább egyél kevesebbet - persze ügyelve a megfelelő tápanyagbevitelre! - és akkor emberi mértékű mozgás is elég lesz neked. :)

2012. aug. 25. 19:01
 3/3 anonim ***** válasza:
számolsz egy kalória igényt,kivonsz belőle 300at,rászámolod azt amit pluszban beviszel,és annyival több kalóriát kell lemozognod,minden nap.
2012. aug. 25. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!