Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 116-ról 77 kg ra fogytam....

116-ról 77 kg ra fogytam. Segítene a konditerem?

Figyelt kérdés

8 hónap alatt fogytam 116 kg ról 77 kg ra.

De a súlyom 5 hónapja stagnál,hiába táplálkozok egyre egészségesebben.

62 kg a cél. Mivel a súlyom nem mozdul,úgy döntöttem eljárok konditerembe. Segítene szerintetek a futópad stb..?

19/L

2012. aug. 23. 16:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Diéta mellett eddig nem sportoltál semmit? Egyébként ha eljárnál konditerembe és végeznél súlyzós edzést mellette futnál akkor természetesen sokkal jobb eredményeket érnél el.
2012. aug. 23. 16:03
 2/5 A kérdező kommentje:

eddig nem! max a kertet ástam fel meg a mátrába járunk hetente túrázni.

de úgy igazi edzést nem csináltam

2012. aug. 23. 16:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Először is gratulálok az eredményhez! Az egészséges táplálkozás egy nagyon tág fogalom. Egészséges lehet egy szálkásító de egy tömegnövelő étrend is.

A fogyás lényege a kalóriadeficit. A szervezet metabolizmusát tulajdonképpen leegyszerűsítve úgy lehetne jellemezni, hogy amég kap üzemanyagot (szénhidrátok, zsírok) addig azokat használja. Ha ezekből nem tud elég energiát nyerni - mert nem viszel be eleget -, akkor a saját készleteihez nyúl és zsírt illetve izmot "éget el". Tehát a lényeg, hogy több kalóriát égess el, mint amennyit beviszel. Kalóriát persze nem csak aktív fizikai tevékenységgel lehet égetni, egy relatíve nulla aktivitású ember életfunkcióhoz is kell kalória. Itt fontos megjegyezni, hogy a makronutriensek (szénhidrát, fehérje, zsír) és a kalória kéz a kézben járnak.

A szénhidrát és fehérje esetében ezekből 1-1g 4,5kcal energiát tartalmaz, a zsír grammja viszont 9kcal-t!

A testmozgás jó és kell is, mivel gyorsítja az anyagcserét és fokozza a kalóriadeficitet. Viszont ügyelni kell a fehérjebevitelre, különben a szervezeted az izmaidat fogja energiaforrásnak használni és izomból is fogyni fogsz, ami viszont nem jó, mert arányait tekintve a testzsírszázalékod nem igen fog változni és így a "formád" sem és sosem leszel elég feszes.

A Te esetedben a cél konkrétan olyan napi 1200-1300kcal, 100g fehérjével 100g szénhidráttal illetve kb 30g zsírral. Az egyes ételek kalória és makronutriens tartalmát például itt tudhatod meg:

www.kalóriaguru.hu

További eredményes fogyást! :)

2012. aug. 23. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Még annyi kiegészítés amit elfelejtettem, hogy a napi 100g szénhidrátot ne cukrokból illetve "egyszerű", gyorsan felszívódó szénhidrátokból nyerd, mert ezek az egekbe röpítik az inzulinszintet, s mivel a testednek nem kell egyszerre ennyi energia, a felesleget elraktározza zsír formájában.

Amit kerülj:

- ABONETT (pufirizs)

- Fehér rizs

- Fehér kenyér

- Tészták

- Gyümölcs (napi 1x)

Amit lehet és KELL:

- Zöldségek, kivéve krumpli, kukorica

- Teljes kiőrlésű kenyerek

- Durum tészta

- Hüvelyesek

- Brokkoli, kelbimbó

Ha esetleg így sem indul meg a fogyás, akkor még lehet csökkenteni a szénhidrát mennyiségét, én napi 50-60g-al fogytam le 77ről 73-ra nem egész 1 hónap alatt. Az étrend kb 60-70%-ban fontos az eredményes fogyáshoz, így ha ez nincs meg, akkor valóban stagnálni fogsz egy idő után. Mindig az utolsó pár kilótól a legnehezebb megszabadulni. :)

2012. aug. 23. 16:16
 5/5 anonim ***** válasza:

a súlyzós edzés több kalóriát éget,mint a futópad.

szóval ha odamész,akkor 1 óra súlyzós edzés és fél óra futópad legyen az arány.

meg persze szálkásító diéta.

2012. aug. 23. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!