Taekwondo vagy Kick box?
El akarok kezdeni valamiféle küzdősportot és a kettő között vacilálok! Szerintetek ?
17/L

a kickbox.
közelebb áll a valósághoz a tkd-nál.
de ha megnézel egy tkd versenyt,láthatod,hogy lóg a kezük,nincs védekezés,ütés is alig,fejre meg végképp nincs ütés,ami az első számú célpont bármilyen bunyóban.

Szerintem menjél vissza karatézni, szeretted, és az kéz és láb használat szempontjából középút a két sport között. Nem muszáj oda menned, ahol gyerekként voltál, rengeteg stílus és klub van.
És nyugi, nálunk is megfordult már pár visszatérő karatéka, nem ciki, hogy újrakezded.

Ha hatékony Taekwondot akarsz akkor ITF-re menj, kevesebb a verseny, viszont minden szempontból keményebb, tanulnak ízületmanipulációt és lábra rúgásokat is többek között. Az olimpiai (WTF) Taekwondot gyakorlatilag a szabályrendszere annyira lebutítja (nincs fejre ütés, és teljes páncélzatban küzdenek), hogy még az olyan alap dolgokat se tanulják meg, mint például a fej védése. Mert minek, ha ott úgyse fáj.
Hozzánk is jöttek már be WTF-esek keménykedni, meg piros övvel villogni, a zöld öveseink nagyon helyre rakták őket.

Én személy szerint Kyokushin párti vagyok... ha még nem találtad ki :)
Nagyon jó és valóban az élet bármely pontján tudod hasznosítani a tudásod amit ott megszerzel. Lehet hogy ez most hülyén hangzik de tapasztalatból mondom.+ha szerencsés vagy és jó az edződ akkor "határ a csillagos ég"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!