Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tápkiegészítő! Kell, vagy sem?

*Glissade* kérdése:

Tápkiegészítő! Kell, vagy sem?

Figyelt kérdés

Van egy dolog, ami nem világos számomra! Mindenhol azt hallom, hogy kell a vitamin, a fehérje, a ch tápkiegészítő stb. ahhoz, hogy valaki jól fejlődjön. Ez eddig oké...

Most nehogy elkezdjétek nekem magyarázni, hogy azért kell a vitamin, mert a mai táplálkozásból nem tudjuk fedezni a szükségleteinket, a fehérje az izomépítéshez, a ch meg az energiát adja.

Ennyit még én is tudok:)

De ezt a tápkieges dolgot általában azoktól hallom, akik kondiznak. Ez is oké (annak nyílván kell, mert nem bírnátok annyi csirkét enni)...

1. De mi van akkor, ha én nem kondizok, hanem inkább állóképességi sportot végzek, akkor nekem ugye nem kell a plusz fehérje?(A több ch nyilván kell)

2. Nagy baj, ha nem szedek vitamint se?

Tudom, hogy az étrendemen múlik, hogy miből mennyi plusz kell.

De ehetek szinte bármit, az étel csak úgy eltűnik bennem, tápkieget soha nem szedtem.

3. Szóval tényleg ennyire számit az, hogy eszek-e ilyesmit vagy sem?

4. Vagy simán csak reklámfogás az egész, hogy megéljen a Biotec stb. is?

Nem akarom, hogy kiderüljön, hogy sokkal többre vittem volna az elmúlt években, ha eszek porokat, ill. normálisabban kajálok:D

2012. aug. 15. 23:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

A vitamin (teljes spektrumú) még az átlagembereknek is kellene. Nézd meg egyszer az élelmiszer bolt pénztáránál a kosarak, megdöbbentő amiket az emberek vesznek.

Az tény, hogy a vitaminok, ásványanyagok, nyomelemek, közvetelenül nem építők, és energizálók, de kontrolálják, szabályozzák, beindítják ezeket a folyamatokat. A multivitaminokkal általános egészséget, és vitaláitást adhatod meg a szervezetednek. Amire figyelni érdemes, hogy az alap 28-30 hatónyag legyen benne a készítményben. A dózisok nagysága is érdekes. Vagy olyan plussz anyagok, amik erősíthetik a multivita hatását. Pl. polifenolok vagy OPC-k.

pl. nekem a kedvencem..... pont a komplexitása miatt....

[link]

2012. aug. 16. 06:18
 12/17 anonim ***** válasza:

Mit sportolsz?

Ha futsz, nyilván nem szükséges semmiféle fehérje por. Viszont ásványi anyagokból (pl. kalcium), vitaminokból, vasból, stb. lehet hiány a szervezetedben, nyilván függ az alap táplálkozásodtól is. Egyébként futó ismerőseim körében a leggyakrabban előjövő probléma a vashiány.

2012. aug. 16. 10:26
 13/17 A kérdező kommentje:

lovaska, jógázok (meg persze a tánc is, de annál már évek óta jól meg vagyok tápkieg, és étrend nélkül is)

Egyik sem olyan mozgás, amihez étrend kéne, de ha ettől esetleg jobban fejlődnék, akkor természetesen változtatnék:)

2012. aug. 16. 16:02
 14/17 A kérdező kommentje:

Montez, jó étrend?:D

Semmilyen étrendem nincsen, csak nem veszem le a polcról azt a kaját amit szemétnek tartok... de ennyi:D

2012. aug. 16. 16:05
 15/17 A kérdező kommentje:

ma 06:18

Oké, de mi van azzal a hireszteléssel, hogy ezek a "zacskós" vitaminok nem fejtik ki a hatásukat a szervezetben?:D

Tehát valójában kamu...

Mert hallotam ilyet is.

2012. aug. 16. 16:08
 16/17 anonim ***** válasza:
Az is valami, de ha legalább a fehérjebevitelre ügyelnél és vitaminod is lenne, akkor még többet érnél vele. De tudod ezt te is, régebben írtam is neked.:)
2012. aug. 16. 16:11
 17/17 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy az igénytelenségnél, egy fokkal jobb az én módszerem:)

Ez már tényleg lerágott téma, de most annyiból más a helyzet, hogy annál a mozgásnál, amit most csinálok, még igencsak az elején vagyok:)

Egy olyan tulajdonságot nem tudnék felsorolni magamban, amiben nem kéne jobbnak lennem.

Az a gond... ha én megszeretek bármilyen mozgásformát, akkor folyton azon gondolkozok, hogy mivel és hogyan juthatnék közelebb a "célomhoz".

Ezért fordult meg a fejemben az is, hogy lehet az étkezéssel is kéne valamit kezdenem...

Hátha...

2012. aug. 16. 17:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!