Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik az a harcművészet...

Melyik az a harcművészet amelyikben több ellenféllel szemben is megtudom védeni magam? :DD

Figyelt kérdés
Pl. 2vs1 -ben :D
2012. aug. 14. 01:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Eleve nem kezd el harcművészetet tanulni, aki csak 2vs1-et akar és az utcán akar keménykedni, annak köze nincs hozzá.

Ha erre kell valami hatékony, akkor "puska kellett volna b@szd meg"

2012. aug. 14. 10:46
 12/19 anonim ***** válasza:

"- lássuk hány karate gyakorlónak van feledve az ökle! az elsődleges támadó fegyverük, és a csúnyán nagy többségnek abszolút sérülékeny!"

Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Kyokushin karatésok a tameshiwari-ban azért nagyon ott vannak.

2012. aug. 14. 12:12
 13/19 Szoondiii ***** válasza:

nagyszerű. akkor a kyosoknak nem törik el az ökle az 1. ütésükkor, legfeljebb rába.sznak ha alkarra kapnak egy nagy ütést egy másik karatés feledzett alkarjától.

a kyo még Japánban is verseny karate.

2012. aug. 14. 12:15
 14/19 anonim ***** válasza:

"a kyo még Japánban is verseny karate."

Tudom. De ez nem változtat a feledzett ököl (és alkar) tényén. :)

2012. aug. 14. 12:24
 15/19 Szoondiii ***** válasza:

szóval alkar is. hát, látszik hogy én nem sparringoltam kyosokkal.

akkor marad az, hogy a versenykaraték nem harcra valók, és hogy Magyarországon a karatékák többségének nincs feledzve a karja, ökle. tisztelet a kivételnek.

2012. aug. 14. 12:25
 16/19 anonim ***** válasza:

Jeet kune do-t tudom ajánlani! Valaha élt(?) legnagyobb harcművész találta ki ezt a rendszert. Én jártam kint japánban ott tanultam kung-fuzni, nagyon kevés mester tud erre megtanítani igazán (mivel ez igazából egy tovább képzés ott, ha a mester meg van veled elégedve, akkor tovább tanít). Alapja a fürgeség és a meglepetés-szerű visszatámadás. Jártam a Pesti "jeet kune do"-nak nevezett edzéseken és elmondhatom, hogy semmi köze hozzá :D.

Japánban az ember nem csak harcolni tanul meg, hanem egy komplett életfilozófiát is. Itt ennek nyomát sem láttam, (de igazából semmilyen harcművészetnél). Itt Magyarországon az a lényeg, hogy felmarják a pénzt, ők meg tanítanak neked valami vackot.

2012. aug. 16. 03:06
 17/19 anonim ***** válasza:
japánban kung fu-t tanulni érdekes
2012. aug. 16. 20:44
 18/19 anonim ***** válasza:
Jelenleg egy mester él ott, aki tanítja, igen ezt én is furának tartotam... de van egy.
2012. aug. 17. 01:33
 19/19 anonim ***** válasza:
A krav maga nagyon jó ( csak ugy válaszd a helyet hogy ne legyen egyutt az edzésed ovisokkal;) tapasztaltam) és asziszem van valami kiyokushin karate olyan harcforma ami a bénító pontokat támadja(ismerosom csinalja azt mondja nagyon jo) es persze tanulj parkourt/freerunt csak ugy mondom hogy 15 cigany ellen nem mész semmirexD
2014. márc. 12. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!