Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot válasszak?

Milyen sportot válasszak?

Figyelt kérdés
16 éves vagyok, fiú. Eddig rengeteg sportot kipróbáltam, de valamiért sehol nem maradtam meg. Szeretnék találni valamit, ami végre jó lenne. Valamilyen önvédelmi sportra gondolok. Mi lehetne az, amitől rövid időn belül olyan trükkökre lennék képes, mint a filmekben? Tudom, hogy gyerekesnek tűnik, h ezt írom, de úgy érzem, így megnőne a tekintélyem. És csak én érzem gáznak, hogy úgy megyek el sportolni egy klubba, hogy egyedül, tehát nem jön velem senki, csak egyedül egy tök idegen társaságba? Tudom, hogy eddigre már meg kellett volna találnom azt a sportot, amiben jó vagyok, de valahogy nem sikerült.
2009. júl. 20. 22:16
 1/8 anonim ***** válasza:
24%
Foci ?
2009. júl. 20. 22:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem próbáld ki a vívást, nem a hagyományosra gondolok ,hanem a középkori változatra, pl aranyszabja egyesületnél, vagy kard redje, stb.

Esetleg lovaglás? Íjászat?

Ha mindenképpen önvédelmi dologra gondolsz, akkor esetleg kung-fu, bár ahoz sok kitartás is kell. és nem árt a hajlékonyság sem tudtommal...

2009. júl. 20. 22:46
 3/8 anonim ***** válasza:
50%
Amerikai foci:P ott aztán majd megerősödsz ;)
2009. júl. 20. 22:53
 4/8 anonim ***** válasza:

> rövid időn belül olyan trükkökre lennék képes, mint a filmekben?

Ezt felejtsd el. A filmes "trükkök" mögött általában egy egész élet munkája fekszik, kezdve egészen apró kölyökkortól, 10-20 év nagyon kemény és kitartó edzéssel.

Küzdősport: kung-fu, taekwon-do, stb, nézz videokat a youtube.on és amelyik a legjobban tetszik, iratkozz be és meglátod. Biztos vagyok benne, hogy bármilyen egyesületben szívesen fogadnak majd. Sok sikert!

2009. júl. 20. 23:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Az ismerősi körömben sokan karatéznak. Bár azt nem tudom, milyen gyorsan tanulnak jó trükköket. De amúgy sztem olyat nem nagyon fogsz találni, amiben rövid időn belül olyanokat fogsz tudni csinálni, amiket a filmekben. Főleg mert a filmekben regeteg összevágás, és trükk van... szóval lehethogy olyat a valóságban nem is tud, amit a filmben csinált az illető.

Amúgy én is így vagyok, csak én lány vagyok, de én azért akarok küzdősportot, hogy meg tudjam védeni magam. Én már régóta el szeretnék menni egy edzésre, és már mindeggy is, hogy milyen küzdősport, csak mennék már, tökmindeggy mire, de nem tudom rávenni magam, hogy egyedül besétáljak oda, és beilleszkedjek.:/ Barátnőim meg nem akaródznak járni ilyenekre... úgyhogy csak egyedül tudok menni, de egyedül nem merek elmenni.:D

16/L

2009. júl. 21. 00:16
 6/8 anonim válasza:
Sportlövészet! Nekem bejön, kimegyek puskával mezőre, felállítok néhány sörös/konzerv dobozt 50-100-200 esetleg 300 méterre (szélerősségtől függ) aztán had szóljon. :) A nehéz puska tartása,cipelése jól megizmosít. Mindemellett a tartásodon és a látásodon is sokat javít. A hallásra viszont káros. :D Ja és fegyvertartási mindenképp kell hozzá.
2009. júl. 22. 09:14
 7/8 anonim válasza:
De légpuskát te is használhatsz az halkabb és nem kell hozzá engedély.
2009. júl. 22. 09:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem önvédelmi sportot válassz

1. ok ugyanazt megkapod tőle mint a focitól vagyis álloképességet

2. meg tudod magad védeni és tanulsz fegyelmet

ettől az egész tested erősödik nem úgy mint a focitól mert attól csak a lábad erősödik

tudnék még sok okot mondani az önvédelmi sportokról

csak nincs rá időm mennem kell és még holnapra se végeznék ha folsorolnám a többi okot de még egyet mondok

3. nagyobb biztonságban mehetsz utcára magabiztosabb leszel

ezek az önvédelmi sportok amelyeket ajánlok:karate öt fő ága ha beirod a google-ba hogy karate kiagyja a karate wikipédiát és ott lesze a öt fő ága

ajánlom még a judot, a takewandot, az aikidot, a kick-box-ot és még a defendot ajánlom

ha meg akarnád védeni magad

2010. júl. 24. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!