A fegyencedzés c. könyvben hogyan kell csinálni az egyes szinteket? Hogy első héten kezdő, második héten középhaladó, harmadikon pedig haladó? Vagy hogy? Mert a "friss hússal" kezdeném, de ott csak heti egyszer vannak az egyes gyakorlatok.
Szint váltás akkor következik, amikor megbírsz csinálni adott ismétlésszámot. A pihenőidő meg legyen a gyakorlatok között 2 perc. Ha elérted pl fekvőből a kijelölt ismétlésszámot kezdőn, akkor váltasz középhaladóra.
Ha nem megy az elején az ismétlés kezdőn vagy amelyik szinten vagy, addig csinálod még el nem éred, de gondolom ez eddig is evidens volt, ha nem tényleg gondok vannak.
Tehát fekvőre levetítve az (ismétlésszám csak példa)
3*20 vagyis = 3 kör 20 ismétlés
minden kör után pihensz 2 percet, ennyi idő elég kell hogy legyen, hogy annyira regenerálódj hogy tud csinálni a következő kört
1*20
2 perc pihenő
2*20
2 perc pihenő
3*20
Nem vagyok a "bratyód", és több mint valószínű, hogy fölsőbb szinteken járok mint te, BÁR az is lehet, hogy nem, de én csak arre tudok következtetni, hogy egy degenerált id*óta vagy. Hogy miért? Nézzük csak:
1.) Adott egy könyv amit nem tudtál elolvasni úgy, hogy meg is értsd annak a mondanivalóját.
2.) Én hiba nélkül és indokoltan oktattalak ki, te viszont hozzám vágtál olyan mondatokat, amiknek nincs értelmük (kontextusbeli problémák). pl.: "Te maximum oboázással foglalkozol annyi ideje sporttal mint ahány éves vagyok."
?
3.) "Ha én x éves vagyok akkor te annyi ideje vagy kígyó bűvölő!!!" Szintén nem értem, hogy mi a mondat értelme, még, ha 3 felkiáltójel is van a végén.
4.) Közben megsúgom, hogy a mondatokban vesszőket is szokás ám használni. Itt erős hiányérzetem támadt. "Fogadni mernék hogy tisztában sem vagy a jelentésükkel, vagy ha mégis az csak azért van, mert le google-ztad. Jaj bocsi remélem el tudod majd olvasni és te is tudod majd értelmezni az én mondanivalómat."
5.) Mit jelent az, hogy "idegyere". Sajnos a szótáram nem tartalmazza ezt a szót. De persze az is lehet, hogy te valami modern nyelvújító vagy. Ebben az esetben elnézésedet kérem.
Azért itt a végén még elmondanám - csak az objektivitás kedvéért-, hogy, ha te idősebb vagy akkor az csak még nagyobb szégyen, hogy több X-el a homlokodon még most sem tudsz írni, és értelmezni. Mindezt csak azért írtam le, hogy még véletlenül se hidd azt, hogy neked van igazad, vagy, hogy én kötekedni jöttem ide.
Hogy oltjátok egymást :D
NNA
Lényeg az ne ugrálj a szintek közt, csinálj mindig annyit amennyit tudsz. Én általában mindig megcsinálom a kezdő szintet, és utána még pár alkalommal elég keveset (kezdő és közép közt). Ez alatt igyekszem minél jobban elsajátítani, megszokni a gyakorlatot. Akkor kapcsolok rá, ha már tökéletes a kivitelezés. Tegyük hozzá, nem rohanok, de tapasztalatból mondom, hogy egy helyesen kivitelezett x. lépés többet és mint egy puhány x+1. lépés.
Két elvet is leírok ide:
"a test bölcsessége": egy sorozat vége felé, ha figyelsz, érezni fogod mikor elég. Ekkor hagyd abba, nincs értelme szenvedni. Ne élj a számok bűvöletében. Hagyd, hogy az eredményeid a saját ütemükben növekedjenek. A számok a könyvben csak útmutatást adnak: én egy gyakorlat végén mindig megcsinálom a haladót, de addig mindig annyit amennyit bírok. És következő héten a köv. lépés kezdőjét.
A másikat Paveltől vettem: ne edz, hanem gyakorolj. Gondolkozz el ezen, szerintem ez egy rendkívül jó szemlélet.
Egyébként ha sűríteni akarsz, két napot akk is hagyj az edzések között. Vagy ha változatosságra vágysz, iktass be néha olyan hetet, hogy minden nap csak egy gyakorlatot csinálsz. pl fekvő-pihi-lábemelés-húzódzkodás-pihi-guggolás-pihi. (Ez akkor is kisegíthet a gödörből ha elakadsz)
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!