Újrakezdőként milyen táplálékkiegészítőkbe fektessek bele?
Korábban már edzettem huzamosabb ideig, de nem csináltam komolyabban, nem használtam táplálékkiegészítőt, étrendre ettől függetlenül igyekeztem odafigyelni. Két évig csináltam, jól felhoztam magam, elég sok maradt meg a mai napig, úgy, hogy már lassan egy éve nem voltam.
Most szeretném újrakezdeni, de komolyabban, nagyobb odafigyeléssel. Az étrendet már összeraktam, még a kiegészítőkben gondolkodom. Mit szóltok ehhez az összeállításhoz:
Power Protein
CarboX (edzés utánra a proteinhez)
Mega Daily One+1000mg-os C vitamin
AminoFuel tabletta edzés előttre
Ezt terveztem, esetleg BCAA-n, vagy glutaminon gondolkodom, de minden hasznos tanácsot, jobb összeállítást szívesen várok hozzáértőktől.
Köszönöm a válaszokat.
Én ezekkel a CarboX/SuperCarb Fast cuccokkal kapcsolatban szkeptikus vagyok, mert állítólag mindkettő túlnyomórészt szőlőcukor, és minek fizessünk érte háromszorannyit?
Amúgy nekem elsőre jónak tűnik, esetleg ízületvédő? Omega 3?
Én ezekkel a CarboX/SuperCarb Fast cuccokkal kapcsolatban szkeptikus vagyok, mert állítólag mindkettő túlnyomórészt szőlőcukor, és minek fizessünk érte háromszorannyit?
ISTENEM VÉGRE VALAKI LEMERI ÍRNI, HOGY EZEKBEN HA 1G VITARGO HA VAN A TÖBBI MEG MEZEI DEXTRÓZ! PARASZTVAGÍTÁS!!!
Amennyiben korábban már foglalkoztál testépítéssel akkor valószínüleg azzal tisztában vagy, hogy a Power Protein, meg a többi vegyes proteinnek jelzett dizájner szinte szójahalmaz. Ez lekövetkeztethető a dizájner protein kisker.árából is. A szója egy 74-es BV érétkű, hiányos aminoprofillal rendelkező protein fajta. Azért alkalmazzák, mert a gyártók árakat nem akarnak emelni, és ezért a minőségi protein fajtákat próbálják kicserélni mással, szója, borsó, búza, meg egyebek.
Amennyiben valóban rendben van a szilárd étkezésed, akkor amira szükséged lehet tápkieg esetén:
- megfelelő multivita ásványaanyag komplex,
- minőségi protein (nem szója, nem szénhidráttal lebutított) whey alapú, ami tartalmazzon hidrolizátumot, hozzáadott BCAA, L-leucint, Glutamint is.
- creatin (vagy az alap monohydrát, vagy AKG-és verzió)
- esszenciális zsírsavak,
- BCAA, L-Leucin, HMB, glutamin külön kiegészítőben,
- carnitin (de figyelni mert itt is már régóta az átverések zajlanak).
- szénhidrát forrás, olcsó (dextró, maltó) minőségi (Vitargo, Palatinose)
Aztán hajrá!!!!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!