Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mikor lenne érdemes a tömegelé...

Mikor lenne érdemes a tömegelésbe vágni?

Figyelt kérdés

Csak,aki vágja a témát!

Szóval május óta diétázom, akkor 68 voltam,most 58 és genetikailag annyi izom van a combomon, amennyit egy izmosabb modell évek alatt gyűjtött, de cserébe zsíros még belül. Szerintem 53 kg-nak kéne zsír nélkül lennem. Mivel vastag a combom, kevés zsír is szarul néz ki rajta, de már hányok a diétától. Változatosság kedvéért érdemes lenyomni egy kreatin kúrát magasabb ch-val és felszedni még kis izmot, aztán pedig gőzerővel lediétázni a felesleget, vagy toljam le magam zsírmentesre,és aztán gondolkodjak kreatinban? Szóval nő, 170/58, izmos-hízékony.

2012. júl. 27. 22:15
 1/7 anonim ***** válasza:

mérjél testzsírt.

vidd le kb 16%ra,aztán ha lement a jó idő,és megvan a 16%os tzs,akkor kezdheted a tömegelést,de akkor is figyelj,hogy 22% fölé ne menj.

2012. júl. 27. 22:20
 2/7 anonim ***** válasza:
ÖÖÖÖ szerintem az izom van belül, a zsír meg kívül (esetleg a belső szervek lehetnek zsírosak, de a lábadban nemigen vannak), szóval ott valami bibi lehet. De ne a mérlegre hagyatkozz, hanem a tükörre!
2012. júl. 27. 22:21
 3/7 anonim ***** válasza:

10-12 hét diéta után tehetsz be tömegnövelő szakaszt, amivel megint felgyorsítod az alapcserédet. Nem muszáj egyhuzamban lediétázni az összes felesleget, sokszor az a bevált módja, ha több szakaszban történik, így az izomveszteség is kevesebb lesz. Szóval mehetne pár hónap tömegelés, majd megint belevághatsz egy 2-3 hónapos diétába.

Ha kezded a tömegelést, ne emeld azonnal nagyon magasra a ch-t, mert akkor a lassabb anyagcseréddel ez könnyen zsírrá fog alakulni. Fokozatosan, pár hetente kell felemelni a nőknél ajánlott kb. 3-4g*testtömegkg-ra.

2012. júl. 28. 07:05
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszi srácok,de testzsírt nem méregetek,több edző is ellene van,szerintem is felesleges.

A mérleget már összetöröm,egyik héten 58,másikon 59 vagyok,ma 59-et mutatott, pedig ezen a héten még vettem egy SCITECES!!! zsírégetőt is. Megnézitek az étrendem,mit vágjak ki?

60g zabpehyely pár szem bogyós gyümölccsel, proteinben + 3db zsírégető

tojás 1 db + 1db paradicsom

csirkemell+ zöldségek

csirkemell+zöldségek

protein pudingnak kikeverve

És minden este futok 3km-et, lefekvés előtt BCAA, valamint a heti 3 súlyzós edzés után is BCAA+szőlőcukor+proteinturmix, és mégis feljön 2 hetente az a nyamvadt egy kiló és ez tuti nem izom, ilyen gyorsan nem jön az fel... Csináljak nulla ch-s napokat?

2012. júl. 28. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Ez most a szálkásító diétád lenne vagy a tömegelős? :)

Mert azt nem írtad. Mert ha szálkásítás, akkor dextróz nem fér bele és nálam a gyümölcs sem, bár pár szem nem gond. Ebből azonban nem látni a mennyiségeket.

Ha továbbra is szálkásítanál, akkor edzés után protein+bcaa vagy protein+glutamin menjen, de legyen cukor.

Végezhetsz ch hintáztatást is, ami egy nap közepes, pl. 80-100g ch, majd leviszed 50 alá, után kis töltés.

2012. júl. 28. 09:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Szálkásítás a lényeg,de valahol azt olvastam,hogy edzés után még ilyenkor kis a szénhidrát és szőlőcukrot javasoltak,de akkor elhagyom.

A csirke az 2x 150 g, a zöldséget nem mérem. Glutamint veszek. A hintát meg kipróbálom, de nem a te példáddal,mert így sem jön ki még véletlenül sem 80g-ra a napi ch-m, még 60-ra se!

2012. júl. 28. 09:18
 7/7 anonim ***** válasza:

A grammokat csak példának írtam. Még Lauter Viktornak sem fér bele cukor a diétába: [link]

Max a diéta elején, szerintem.:)

2012. júl. 28. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!