Hogyan edzek hogy szép testet érjek el?
Én rálátásom: egy héten 3 alkalommal edzenék, azt nem tudom hogy egy alkalommal csak egy izmot kellene edzeni, de azt rendesen, vagy egy alkalommal két izmot (pl: mell-váll) és csak 2-3 gyakorlatot csinálni 1 izomra.
Szerintetek?
1izomcsoportot heti 1x edz. Szerintem ez jó lenne:
Mell-kar
hát-váll
láb
A hasat berakhatod bármelyik napra akár heti 2x is szerintem.
Az mi hogy 1izmot rendesen? Ha 2izmot edzel az nem rendes? 2-3gyakorlat jó 1izomcsoportra. De azt olyan súllyal csináld amivel épphogy bírsz 8-12ismétlést. Ha így se érzed rendes edzésnek akkor valami baj lehet veled, mert az átlag embereknek a 2.széria vége felé már eléggé fáj az adott izomzatuk ha nagy súllyal csinálják.
Összeállítottam egy edzéstervet, szerinted jó lessz?
1 nap- mell-bicepsz
2nap – hát-váll
3 nap – alkar-tricepsz
1 Nap: Mell-Bicepsz
Mell:
fekve nyomás: 4x8
fekve nyomás egykezessel 4x8
fekve nyomás ferde padon: 4x8
fekve nyomás ferde padon egykezessel : 4x8
tárogatás padon: 4x8
Bicepsz:
állva kétkezes rúddal: 4x8
ülve egykezes súlyzókkal: 4x8
koncentrált bicepsz: 4x8
ferde padon egykezessel:4x8
2 Nap: Hát-Váll
Váll:
nyak mögül nyomás: 5x8
mellről nyomás ülve: 5x8
vállból nyomás egykezes súlyzóval: 5x8
Hát:
felhúzás: 5x8
döntött törzsű evezés: 5x8
széles fogású húzódzkodás:5x8
széles fogású húzódzkodás nyakhoz: 5x8
3 Nap
Alkar:
csuklóbehúzás: 3x8
csuklófelhúzás: 3x8
Tricepsz:
nyak mögül egykezes súlyzóval: 3x8
tricepsznyújtás ülve: 3x8
tricepsznyújtás fekve: 3x8
Igen, ebben így sok hiba van. Legnagyobb hiba, hogy nincs lábedzés. Fontos, mert a láb edzésével a felsőtest is jobban fejlődik és amúgy is hogy néz ki valaki masszív láb nélkül és izmos felsőtesttel? :)
Második nagy hiba, hogy rengeteg a gyakorlat néhány helyen, pl mellre is elég 4 és bicepszre pedig 3 gyakorlat bőven megteszi, mert kis izom. Így csak túledzés lesz.
Mellnél is kell egyenes és döntött padon nyomás (hetente variálni, hogy melyikkel kezdesz, egyik mehet egykezessel), tárogatás és áthúzás vagy tolódzkodás. pl.
Vállnál nem elég csak a nyomógyakorlatokat erőltetni.
Legyen egy nyomás (nyak mögül soha ne nyomj, mert ízületgyilkos) pl. egykezessel vagy rudas nyomás mellről, majd oldalemelés és oldalemelés döntött törzzsel. Így tudod megedzeni a váll 3 fejét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!