Utcára mely harcművészet, küzdősport stílus való?
Utcára önvédelem kell.
Küzdősportot csak azért elkezdeni, hogy az egész életed során 1* ha tudd használni az utcán önvédelemre, cserébe pedig véresre rugdosod a fákat, egyéb kő kemény dolgokat illetve egy csomó más igen fájdalmas hülyeséget csinálj évekig. Szóval nevetséges. Annak való aki versenyezni akar. Vagy egy idióta paraszt aki kötekedik, de kb a 4. ilyen után úgy megverik, hogy intenzívre kerül, ha valóban paraszt. A harcművészet pedig egy életstílus. Átalakítja a szellemiségedet. És szintén sok év gyakorlásért cserébe egyszer ha hasznát tudod venni az "utcán". Szóval az is versenyekre való, vagy mint említettem egyfajta életvitel.
Az önvédelmi oktatás pedig töredék idő alatt már hatásos lehet. És a végeredmény pedig úgy is ugyan az lesz. Rád mennek többen.. Elszaladsz. Hiába vagy nagyon beton harcos. Akkor is elvernek többen. Ez nem film. Ez a valóság. 1 jól irányzott pofon egy abszolút amatőrtől is egyenlő a szevasszal.
Amíg valódi támadást nem szenvedsz ahonnan nem tudsz menekülni és súlyos testi vagy lelki sérüléssel nem fenyeget addig hamis biztonságot adhat egy gyorsan elsajátított alapokat nélkülöző "önvédelmi tanfolyam", de nem is kell valódi támadást várni, mint az nemrég Pécsen történt, elég ha egy fél éve bokszoló hivatásos utcai kötekedő sarokba szorít és az önvédelmi tudásod csúnyán félresül.
A harcművészet meg nem versenyre való a harctechnikák komolysága és a szabályok ebből kifolyólag nem létezése nem teszi lehetővé a biztonságos versenyzést.
Ne is zavarjon, hogy az MMA-ba van egy rakás szabály.
Még hogy a ketrecharc hatékony utcára? Az MMA 60-70%-a BJJ. A BJJ-t utcán betonon, kabátban, farmernadrágban, használni öngyilkosság. És mivel az MMA-ba a meccsek 80%-át földharcban lekopogtatással nyerik, így az MMA-sok főleg BJJ-re edzenek.
Szóval egy orbitális f*szság, hogy jó utcára!
Neutronlovagnak igaza van, utcára harcművészet kell, vagy önvédelmi fegyver.
A ketrecharc kezd letisztulni, főként ezekre: ütések, rúgások derékig, fojtások, ízületfeszítések, egyéb akciók pl.: lábra menés.
Nézz meg egy ketrecharc edzést és nézz meg egy aikidó edzést, szerinted melyik az ami hatékonnyá tesz.Meg akárhányszor összekapaszkodtam ilyen "harcművésszel" úgy rángattam, meg azt csináltam vele amit akartam főnök...
"Nézz meg egy ketrecharc edzést"
Én jártam MMA edzésekre, képzeld tudom, hogy milyen. És egyáltalán nem letisztult, az edzések 2/3-án BJJ-t tanulunk, a maradék 1/3 az pedig muay thai meg egy kis birkózás.
MMA-t utcán? Hát szerintem nem kellene erőltetni, mert ami MMA edzéseken van állóharc az lóf*sz mennyiségű és minőségű. Ott is hagytam. Elmondom neked egy 1-2 éves boksz tapasztalattal rendelkező roma aki tudja, hogy mi az utca, simán laposra veri a 2-3 éve MMA edzésre járó illetőt utcán (nyilván ringbe/ketrecbe nem), és akkor ez csak pusztakezes verekedés, és a kés nincs még sehol.
Ezért is inkább átváltottam kali-ra és bokszra.
A boxot már említettem az első válaszomban. :)
Ebben igazad van, mert egy ketrecharcos birkózó edzésen sem tud annyi mindent megcsinálni.De pont ez a lényege szerintem, hogy mindenből valamennyi.Mert egy boxoló cigánynak is szét lehet rúgni a lábát combosokkal, ha nincs rá felkészülve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!