Valaki megtudná mondani ezt?
kettlebell edzésel ha csak azt csinálom egy küzdősportolóhoz képest mennyire lehetek vele erős?
célom állóképesség meg erő fejlesztése,de nem tudom mennyit is ér valójában mert box-ot akarok tanulni,de még nem tudok elmenni egyéb gondok miatt..mit gondoltok addig ezzel erősíthetek tüdő kapacitás miatt gondolom ez is megteszi..+ futást hozzá csapok...
de leginkább azért csinálom ezeket hogy egészséges legyek és ha tegyük utcán valami van akkor ne csak álljak mint a fa@z...
az egyik legjobb állóképesség növelő,savasodási küszöb szint kitoló edzésmódszer.
küzdősport mellé ideális kiegészítő,vagy csak úgy önmagában is.
Mostanában egyre felkapottabb lesz a Kettlebell, mint küzdősport kiegészítő edzés. Jó pár MMA-s meg hasonló szép szál legény is ezt nyomja.
A Kettlebell lényege eleve, hogy nem az esztétikumra megy, mint a súlyzós, konditermi edzések, hanem a konkrét erőre. Ha erőt és állóképességet akar valaki fokozni, mást nem is ajánlanék.
A tüdő erősítésére már nem tudom, hogy olyan hatékony-e, mint mondjuk az úszás, vagy a futás, de mindenképpen használ valamennyit. Próbálj egyben lenyomni 100-200 Snatch-et 24-es súllyal, és ha nem köpöd ki a tüdőd tőle, akkor menj el úszni. :)
utolsó van itthon 3,4 meg 12 kg-os csak jelenleg
de instruktor nélkül félek megcsinálni a snatchet mert nem tudom hogyan kell szabályosan mert úgy írtam ahogy a videóba volt de mikor kinyomtam kicsit húzta a vállam gondolom sok ez a 12 kg vagy nem tudom lehet szabálytalanul csinálom
Nem tudom hány kiló vagy és milyen magas, nálunk a legkisebb srácok nyomják 16-ossal a Snatch-et. Tehát ajánlanám, hogy szerezz be lassan egyet.
A Snatchről: Ha már megtanultad a Swinget, a High Pullt, és a Military Presst, akkor ezek kombinációjából épül fel kb a Snatch. Kilököd csípőből, mint állat, és egy pici, íves mozdulattal "alányúlsz". Nem szabad, hogy kinyomás legyen belőle, ennek nem az a lényege. Magától kell feljutnia, te csak tartod. A fájdalmad pedig lehet, hogy attól van, mert túl lazán csinálod. Ne felejtsd el, hogy fenék, hasfal feszes (meg is kopogtathatod magadnak közben), és a másik kezed lehet ökölben is.
olyannak kéne lenni mintha fogok egy darab követ és hátra hajintom? az mit jelent hogy ívesen alányúlni?
valamiért a vállamba száll az erő vagy nem tudom hol kéne érezni?
Tudod mit? Gyakorold először azt, hogy megfogsz egy törölközőt, Snatch végpozícióban tartod, tehát a fejed felett van, megcélzod a köldöködet ( ennél a gyakorlatnál feljebb kell célozni, hogy szabályos legyen ), és mikor nyomod hátra a csípőd leengedésnél, bedobod amilyen messzire csak tudod. Így szokták gyakoroltatni "visszafelé", nagyjából ez a mozdulatsor kell felfelé is. Ha ez megy, vagyis a lendületből nem p*csön vágod magad, hanem szépen el tudod dobni a lábaid között a törcsit, akkor jó a levétel. Lényeges, hogy NE legyen benne nagy ív. Tehát ne az legyen, mintha el akarnád dobni magadtól, hanem egy picit a csuklódat döntsd előre ( hogy meginduljon lefelé ), és csak korrigálj bele annyit, hogy pont szép kis szögben érkezzen le, a lábaid közé, és innen tudod fellökni csípőből.
Sajnos megmutatás nélkül nehéz ezt így leírni, de youtube-on van egy csomó videó, ezekből próbáld meg kiszűrni a helyteleneket.
Ha már megy lefelé, akkor a 12-es súllyal csinálhatod. Bár ennek az a hátránya, hogy nem feszül tőle az egész tested az erőtől, hacsak nem segítesz rá. Ennek az egésznek az a lényege, hogy az egész tested feszüljön, és ebből az erőből dolgozz.
Jut eszembe. Ha fáj a karod, mikor fellendítetted, akkor egy picit pihentetheted úgy, hogy a tenyeredet elernyeszted. Tehát, mivel nem szorítod a bellt, ezért az alkarod kevésbé feszül, bár ez ilyen kis súlynál kevésbé fordulhat elő, hacsak nem nagyon sokat csinálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!