Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ezen célok elérése érdekében...

Zokniszörny kérdése:

Ezen célok elérése érdekében melyik sportot érdemes elkezdenem?

Figyelt kérdés

Szeretnék fogyni (kb. 5 kilót), de mellé izmosodni, erősödni is. A helyes táplálkozással szerintem rendben vagyok, sok zöldséget-gyümölcsöt eszem, kevés szénhidrátot, teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztok, este pedig igyekszem joghurtot, sajtot, gyümölcsöt, ilyesmiket enni. (Húst általában ebédkor eszem, főleg csirkét, de gyakran halat is.)

Most sorolom a lehetőségeket.

- box (heti háromszor)

- konditerem (itt főleg taposógépeznék, bicikliznék)

- futás

- zumba (Ezt én sem nagyon erőltetném, csináltam egy ideig, az égvilágon semmi eredménye nem volt, csak egy rakás pénzembe került.)

- otthoni torna

Ti hogy variálnátok ezeket? A boksszal kapcsolatban annyi a problémám, hogy főleg kisgyerekek járnak, és ezért nem szívesen kezdeném el. (Egyébként már jártam bokszra egy ideig, és nagyon bevált, de akkor még az én korosztályom járt oda.)

Köszi a válaszokat!

21/N

2012. júl. 11. 16:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
konditerem. még esetleg a futás. de ha izmot is szeretnél akkor konditerem és nyugodtan végezhetsz súlyzós edzést is a bicikli mellé (taposógép nem kell). nem kell félni hogy túl izmos leszel.
2012. júl. 11. 16:21
 2/13 A kérdező kommentje:
Nem félek ilyesmitől, csak a nagysúlyos edzést nem csinálhatom, egyéb egészségügyi probléma miatt. Sportolni sportolhatok bármit, de nagy súlyokkal nem dolgozhatok.
2012. júl. 11. 16:24
 3/13 anonim ***** válasza:
Viszont egyszerre nem tudsz fogyni és izmosodni naturálban (kox nélkül). A kétféle célhoz energetikailag eltérő étrend tartozik. Az izomnöveléshez súlyzós edzés és tömegnövelő étrend kell, ami kalória pluszt jelent. A zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta kell és a súlyzós edzés mellé végzett aerob edzés, kocogás, bicaj. Ez pedig kalóriadeficitet jelent, enélkül NEM lehet zsírból fogyni. Tehát el kellene dönteni mi legyen előbb: zsírleadás, vagy izomnövelés.:)
2012. júl. 11. 16:49
 4/13 anonim ***** válasza:

Montez!

Azért lehetséges a dolog. A scitec például erre is alapoz termékeket, hogy az ilyen átlagembereket mint pl a kérdező segítse. Igaz, hogy sokkal lassab a folyamat mint ha tömegnövelne az illető, de lehetséges.

2012. júl. 11. 17:07
 5/13 anonim ***** válasza:
Nekem ne magyarázd meg, mikor 26 éve edzek, hogy milehetséges. Kicsit több tapasztalazom van ebben. A Scitec-et meg hagyjuk, hogy mire csinál terméket. Nem kell beszopni minden reklámmaszlagot.
2012. júl. 11. 17:10
 6/13 A kérdező kommentje:

Akkor előbb fogynék, ha már választani kell. A zsírom jobban zavar, minthogy nem tökéletesen formás a vádlim.

Szedni pedig semmiféle bogyót, étrendkiegészítőt, miegyebet nem szeretnék, mivel nem pártolom az ilyesmit. (Felőlem szedheti bárki, de én nem szeretem őket, így kérlek ne is legyen ebből vita. Köszönöm. :) )

2012. júl. 11. 19:55
 7/13 Sznofru ***** válasza:
Szerintem izomtömeget pakolj magadra. Mivel minél több izom van rajtad annál több kalória kell naponta és sokkal könnyebb lesz a diéta is. És 5 kiló felesleg meg nem is sok.
2012. júl. 11. 20:27
 8/13 Sznofru ***** válasza:
Ja, most látom, hogy csajszi vagy :) Akkor ahogy gondolod :)
2012. júl. 11. 20:27
 9/13 izzó galagonya ***** válasza:

Ha a kettlebellt szimpatikusnak találod, az igen megfelelne a céljaidnak, az otthoni tornába is beleférhet, de van sokfelé csoportos edzés, talán felétek is.

A zumbával szemben előítélettel vagyok, csupa hp ismerősöm járt rá ;)

2012. júl. 11. 20:35
 10/13 anonim ***** válasza:

Zumba felejtős.

Súlyzós edzés menjen+szálkásító diéta+aerob edzés; kocogás, bicaj

súlyzóshoz: [link]

2012. júl. 11. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!