Véradás után lehet menni edzésre?
Figyelt kérdés
Hétfőn lesz a munkahelyemen délután véradás, és este edzésem van, ilyenkor lehet menni utána edzésre vagy inkább érdemes pihenni és kihagyni ezt a napot?2012. jún. 30. 19:28
1/9 dirtboy 

válasza:

én biztos nem mennék,de az is biztos hogy vért sem adnék
ott esnék össze annyi sok vért levesznek.
2/9 anonim 

válasza:

Biztos nem mennék. Véradás után alapból szédül az ember. Ha megerőlteted magad akkor valószínű hogy elájulsz.
3/9 anonim 

válasza:

de a véradás délután van, az edzés pedig este!!
ha eltelik közötte 3 óra, és jól érezném magam, akkor én elmennék biza!
4/9 anonim 

válasza:

Azt szokták mondani, hogy utána 1-2 óráig semmi megerőltetőet ne, aznap pedig a szúrt kart ne terheld.
Neked kell érezni hogy jól vagy-e hiába mondom, hogy ne, ha Te jól érzed magad. :)
6/9 anonim 

válasza:

Én ma voltam véradáson,nekem azt mondták,hogy véradás után pihenjek,és egész nap ne csináljak semmi megerőltetőt,és lassítsak a tempón.Igazuk van,mert ez azért nem kis mennyiségű vér,hiszen majdnem fél litert bocsájtanak le ilyenkor,és ez megterhelő a szervezetnek.
7/9 anonim válasza:
Értelme sem sok van. Még ha nem is lesz tőle semmi bajod, az ideiglenes vashiány miatt látványosan fáradékonyabb leszel.
8/9 anonim 

válasza:

nekem ma csak vérvételem volt, de úgy fáj, hogy inkább csak holnap megyek :(
régebben sokszor adtam vérplazmát, olyankor is külön mondták, hogy aznap ne eddzek, sőt sokszro ott helyben kellett ülni még egy órát
9/9 V.Vik válasza:
Attól függ milyen az edzés intenzitása. Én ha reggel adok vért, akkor este nyugodtan edzek. Persze a karomat pár napig pihentetem, de a kardió simán jöhet. Ha délután adok akkor csak másnap szoktam menni, bár egyáltalán nincs semmi bajom a véradás után. Aki rendesen eszik és iszik a véradás előtt az nem lesz rosszul!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!