Igaz, hogy a kyukushinkai karate lófingot sem ér?
járhat az ember évekig, évek mire eléri pl. az 5 kyu-t, egy rakás pénzzel lehúzzák addig az évek alatt az embert, miközben mást sem tanul, mint combost rúgni, csusszanni, meg egyenesen ütni, meg talán a vizsgákra kötelező kata-kat, de hogy azt meg minek, meg mire jó azt véletlen sem mondják el
az "edzés" 90%-a bemelegítés majd az azt követő erőnléti gyakorlatok, de arra könyörgöm, mi a ____ kell ennyi pénzt kifizetni? a maradék 10% csusszanás ezt kombinálva ütéssel stb.
egy 1 hónapja dzsúdózó kissrác kivágott mint a taknyot, pedig fiatalabb és gyengébb volt nálam valamivel
egy fejrúgást sem tud kivitelezni egy 5 kyu-s, akkor meg mi értelme? annyira lassú a fejlődés, hogyha valaki 10 évig jár, akkor is péppé veri egy fél éve dzsúdózó kismajom
Nekem van néhány kyo-s versenyző haverom, és bár technikailag nem túl cizellált a stílusuk (enyhén szólva :D), de kemények, mint a kő.
szal nem mondanám, hogy lófingot sem ér.
De az kétségtelenül igaz, hogy egy Thaibox edzésen sokkal gyorsabban lehet fejlődni. (nincsenek katák, sok sparring)
igen, csakhogy ez önvédelem lenne elméletileg, ha pedig sportolni akarok, akkor sportra jelentkezek
viszont önvédelmi alap 0, maximum utcán annyit ér, hogy valami minimális erőnlétet ad pluszba
Na, ezt kikérem magamnak "dzsúdózó kismajom" :)
Viccet félretéve, 10 éve cselgáncsozom, a kyokaratet nemrég kezdtem el, így nekem elég jó rálátásom van a dologra. A karate edzések elég kemények, de nem közelítik meg egy judo edzését. Ezenfelül a judoban sok dobásnál nem sokat számít az ellenfél súlya.
Egyébként szerintem a srác ,akit írtál nem egy hónapja judozik, mert az első hónapokban az eséseket tanulják az emberek.
Ha önvédelmet akarsz, akkor lehet, hogy a többi sem fog túl sokat érni.
Általában nem úgy támadnak meg valakit, hogy "na figyelj, én most bántani akarlak, készülj fel". Hanem csak leütnek hátulról, vagy 5-en mennek rád, és mire csinálnál valamit, a földön feküdsz, és rugdosnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!