Aki testépít/testépített, hogy oldotta meg a kaját? Van/volt pénzetek naponta 4-5 adag csirkemellfilére+rizsre? Mennyiből jöttök ki egy napon/héten/hónapban?
Nekem semmi más szenvedélyem nincs, magyarán én nem költök se cigire, se piára, se édességre, bulizni se járok, így van pénzem kajára.
Olcsóbb megoldás: tömegnövelésnél csirkemell helyett lehet csirkecombbot is enni, a drága tömegnövelők helyett vegyél fehérjét és szénhidrátot, azt idd edzés után, napközben pedig Power Protein például.
(Az se nagy tragédia ha PP megy edzés után, de azért oda jobb egy tejsavó. Igaz, a lefekvés előtti időpontot kivéve mindig jobb a tejsavó mint a kevert fehérje, de ha a spóroláson van a hangsúly akkor a kevert is megteszi.)
Legolcsóbb edzés utáni szénhidrát pedig a dextróz.
Én kerestem egy hentest akitől nagy mennyiségben olcsóbban tudok szerezni csirkemellt (1200/kg ez úgy erős középár, de legalább biztos).
Egyszerre 30kilót veszek az kb két hónapig elég. -> (30*1200)/60=600 forint egy nap a hús.
Zapbehely 500g-os 200forint. Naponta ebből 100g tehát 40forint a napi adag :D
Rizsből 1kg-os tescos főzőtasakosat szoktam venni. Ebből 2 tasak meg egy nap. az így kb 150 forint egy nap.
Fehérjét a zapbehelyhez meg estére kevertet szoktam (Power Pro, ebből a napi 2 adag 200forint).
Edzés után másfél adat Twinlab Fuel (anno akciósan vettem, az az ára adagonként kijön kb 180 forint.)
Ez alapján saccper 1000(pihenőnap)-1200(edzésnap) forintból megvagyok egy nap. Azaz kb 30-35k egy hónap.
"A jó fehérje az, amely mind a 9 esszenciális aminosavat tartalmazza. "
"Ezt nevezzük teljes értékű fehérjének és csakis ezek alkamasak izomépítésre. A testépítők által fogyasztott hagyományos, állati eredetű fehérjeforrások ilyenek.
A növényi fehérjék soha nem teljes értékűek."
"A szója különleges eset, mert - ha nem is tökéletes arányban - de minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Kitűnő alapanyag kevert fehérje gyártáshoz, de önmagában is használható, igaz, szintén nem rendelkezik a tejsavó fehérje peptidkötéseiből fakadó előnyökkel."
"A nem teljes értékű proteinek megfelelő kombinációjával teljes értékű protein jön létre, akár két növényi proteinből is. Például a kukorica és a bab együtt fogyasztva a teljes szükséges aminosav skálát tartalmazza, de külön-külön nem jók."
"Hogyan lehetséges, hogy vannak nagyon komoly vega testépítők, ha haszontalan fehérjeforrást használnak?
Nagyon egyszerű: sakkoznak a tápanyagok aminosav profiljával. Megnézik, hogy bizonyos növényi táplálékokból melyik aminosavak hiányoznak és olyat fogyasztanak mellé, amiben ezek megvannak. (És amelyikből valószínűleg a másik forrás aminosavjai hiányoznak.)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!