Szerintetek a motorozás vagy a lovas sportok a veszélyesebbek?

az előző írásodból meg úgy egyébként én végig abban voltam valamiért hogy lány vagy.
ezek szerint akkor nem.
Én lovagolok is, és nem mondanám nagyon veszélyesnek, ha valaki jól megtanul lovagolni. Viszont egyértelműen fárasztóbb lovagolni. (Ugyanis, a közhiedelemmel ellentétben nem "csak ülni" kell a lovon, hanem a jármód ritmusára pl. leülni és felállni minden egyes másodpercben. Olyan erős fenék-és combizma lesz tőle az embernek, hogy jobb, mintha kondiba járna. Ráadásul a legtöbb izmot a lovaglás mozgatja meg az összes sport közül.)
A de kérdésre visszatérve, mielőtt megint elkezdek áradozni a lovakról meg minden... Hát, nem veszélyes. A ló tud gondolkozni, nem száguld árokba, nem megy neki olyan akadálynak, amiről tudja, hogy lehetetlen átugrani, és ilyen módon megakadályozza, hogy az ember túl extrém dolgokat műveljen. :P Viszont egyes lovak hajlamosak megijedni és megugrani, ez lehet veszélyes, meg volt egy lovam, ami, mikor megvettük, állandóan bakolt. (Az olyasmi, mint amit a rodeóban is csinálnak.) Ha az embernek még nem erősödött meg eléggé a combizma, és nem jó az egyensúlyérzéke, akkor egy pillanat alatt repül néhány métert. Aztán el is eshet a ló, de ez elég ritka.
Más kérdés, hogy egyes lovas versenyeken (ugratás, military, galopp) elég sok baleset történik, de én westernes vagyok, így erről nem tudok sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!