Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A ritmikus gimnasztika nagyon...

A ritmikus gimnasztika nagyon nehéz? Hány éves korban kell kezdeni? 12 éves korban még lehet? A "MATSZ"-ra hol lehet jelentkezni, és mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
2012. jún. 11. 14:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
12 évesen még jelentkezhetsz rá, de mivel alapokra van szükséged lehet azt fogják mondani hogy először kezdj szertornával vagy más könnyebb sporttal. Szerintem célszerű egy sportkört felkeresni és tőlük megkérdezni.
2012. jún. 11. 15:22
 2/11 anonim ***** válasza:

A ritmikus gimnasztika pokolian nehéz:

http://www.youtube.com/watch?v=SdxibI_KGG0&feature=related

Akik versenyzszerűen csinálják azok ovis korban kezdik. Nagyon nagyon hajlékonyak ami főleg a passzív nyújtásnak köszönhető (vagyis az edzők kezdik el őket nyújtani nem pedig a sportoló nyújt magának)Mint ezen a képen:

[link]

Emelett rengeteg különböző edzésük van: balett, erőnléti, gyakorlatok szerekkel (labda, buzogány stb..).

12 évesen is el lehet kezdeni, de egészen más szinten. (Hobbybol, ami nem jelenti azt, hogy nem versenyezhetsz, de maximum amatőr versenyeken). Ajánlom inkább ezt a sportot: [link] (bocs nem tudom mi ez magyarul) ez annyira nem nehéz, mert nincsenek szerek benne.

2012. jún. 11. 15:55
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.A balett az megy.Ezt az egész RG-s dolgot szeretném hobbyból csinálni,nem versenyszerűen.A nyolcadikos ballagás után szeretnék felvételt nyerni a Táncművészeti Főiskolára.Valamilyen szintem szeretném felkészíteni a testemet,mert moderntánc szakra megyek,ami egy picit húzós lesz.A balett szakra is felvettek volna,de a szüleim nem engedték a kollégium miatt.Mi kb.egy órára lakunk Pesttől,egy kis vidéki faluban.
2012. jún. 11. 18:51
 4/11 anonim ***** válasza:

Akkor tényleg ajánlom azt a sportágat aminek fent van a linkje. Közben megtaláltam a magyar nevét is:

Esztétikus Gimnasztika. Van Magyarországon csapat mert láttam, hogy indultak a vb-n. Ez sokkal táncosabb, mint az rg. Szerintem ez neked sokkal jobban megérné, mert hasonló, mint az rg viszont nem szükséges annyira hajlékonynak lenni (persze ez relatív, itt is nagyon fontos a hajlékonyság :) )Szerintem otthon nem túl népszerű, szóval még szerintem versenyezni is fogsz tudni ha tényleg nincs gondod a ballettal (vagyis van már gyakorlatod). Ami biztos számít a felvételinben is (gondolom a Táncművészetin elég nagy a túljelentkezés minden plusz jól jöhet).

Itt vannak videok a sportágról: http://www.youtube.com/results?search_query=joukkuevoimistel..

Találtam egy e-mail címet is ahol érdeklődhetsz:

mtkagg@gmail.com

2012. jún. 11. 20:21
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,nagyon sokat segítettél! ;-)
2012. jún. 12. 12:25
 6/11 anonim válasza:
én 12 éves vagypk és 3 évesen kezdtem a ritmikus gimnasztikát és ( nem azért mert nagyképű vagyok ) elég jól megy... szerintem egy próbát megér... van olyan edzőtársam aki pl. 6 évesen kezdte és ügyesebb nálam...
2012. júl. 13. 13:52
 7/11 anonim válasza:
[link] ezt a sportot úgy hívják hogy esztétikus gimnasztika és 16 éves kortól lehet kezdeni de ha rg-zel egy kicsit akkor utána tökéletes leszel az esztétikus gimnasztikához... az MTK Gradex Garantiqa egyesületet
2012. júl. 13. 13:56
 8/11 anonim válasza:
próbáld ki
2012. júl. 13. 13:57
 9/11 anonim válasza:
én második végén kezdtem, de kb 3-adik óta versenyeztem, SZERINTEM TE MÉG ELKEZDHETED :D
2013. febr. 15. 16:56
 10/11 anonim válasza:
En versenyzo vagyok rgbol es kemeny munka.
2015. márc. 26. 06:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!