Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, jó az elgondolá...

Mit gondoltok, jó az elgondolásom?

Figyelt kérdés

Ugye edzés után van 1 óra (én eddig azt hittem hogy csak 10-15 perc, de tnap egyik BBTV részben láttam, és Bunny mondja hogy 1 óra...)anabolikus ablak/kapu, amikor nagyon sok tápanyagot tud felvenni a szervezet.

Nos, mivel ugye a tejsavó+super carb fast kombón alapból is gyorsan felszívódik, edzés után meg pláne, viszont kb csak rá 40-45perccel tudok enni, kimarad "kihasználatlanul" egy kis rész az ablakból.

Kérdésem az lenne, hogy olyan tömegnövelő pl. Jumbo, jobb lehet-e annyiból, hogy abban van lassú ch is (zab, palatinose) és ebből következően fokozatosabban szállítódnak a tápanyagok az izmokba, tovább lesz kihasználva az anabolikus ablak. Mi a véleményetek?

Megjegyzés: nem vagyok Jumbo mániás, mindig magamnak kevertem a tömegnövelőt, most ezt csak egy példának hoztam fel, mert belegondoltam hogy akkor hogy is lehet ez az edzés utána anabolikus ablak.

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. jún. 1. 10:00
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem eddig is jól csináltad. Edzés után tejsavó+gyors ch kell, utána 40-50 percre szilárd kaja. Ez működik így és bevált, de kipróbálhatod, hogy teszel az edzés utáni turmixhoz még lassabb ch-t is, de akkor meg nem biztos, hogy 40 perc múlva tudsz kajálni.
2012. jún. 1. 10:06
 2/2 anonim ***** válasza:
Ha ugyanannyi tápanyagot viszel be csak lassabban szívódik fel, akkor mégis mi annak a logikai alapja, hogy hatékonyabban használod ki az edzés utáni időszakot?
2012. jún. 1. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!