Ha összeengednénk egy nehézsúlyú bokszolót és egy feketeöves karatést, ki lenne a győztes?
Kár, hogy nem tudtunk meg többet abból a tanulmányból, amiről az első hozzászóló írt.
De önmagában nem lehet ilyen egyszerű a képlet...
Biztos vagyok benne, hogy a harcművészek simán lefőzik a boxolókat, egyrészt mert sokoldalúbb a képzettségük. Egy boxoló csak szemből, és csak az ökleivel tud kezdeni valamit, ezeken kívül bármilyen verekedőmozdulat általános és koordinálatlan lenne.
A nyers erő - ami a boxot jellemzi - meg sokszor nem elég a győzelemre. Az aikido pl ékes bizonyítéka ennek.
Vagy vegyük Valujevet! Megnézem, hogy melyik hobbikaratés veri meg?! Hiába van a karatéban rúgás, olyan, mintha a vasoszlopot rugdosná.
Szerintem állóképesség terén is magasan a boxolók nyernének!
22:17-esnek!
Ha figyelmesen elolvastad volna a kerdest akkor nem a k1 rol beszel a kerdezo hanem a BOX-rol!
Kezdjük ott, hogy a boxoló csak kesztyűben erős, kesztyű nélküli verekedésnél rengeteg boxolónak-kick-boxosnak törik el a keze (tisztelet a kivételnek, van aki kesztyű nélkül is zsákol).Viszont egy feketeöves akiket én karatetáborban megismertem(kyokushin) bármikor leverne bármilyen nehézsúlyú boxolót, főleg ha bármilyen halálos technikát használhatna.
A karatéra ne a filmekben látott szánalmas gyors verekedésekként gondoljatok(ami egyébként kung fu),hanem olyanra ami akár 1 ütéssel öl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!