Mit kéne sportolnom?
Elég? Mire? A semmire? Arra tényleg.
A fogyás a kalóriadeficiten múlik, szal ha kevesebbet eszel, mint amennyit felhasználsz, fogyni fogsz, de nem ilyen egyszerű, fontos ám, hogy mit eszel. Nagyon. És ez nem is azt jelenti, hogy koplalni kell.
Igen, mert mennem kellett, és gyorsan rányomtam az elküld gombra.
Drága 4/5, egy szóval nem említettem, hogy 'keményen' 'kell' diétázni, csak elmondtam, hogyan is történik a fogyás jelensége. Sokan még mindig abban a rémes tévhitben élnek, hogy pl. ha felüléseket csinálnak, akkor majd a hasukról lemegy a zsír, miközben minden más változót az életükben érintetlenül hagynak.
Ha 13 évesen elkezdesz sportolni, valószínűleg elhasználsz azzal annyi energiát, amennyit nem fedezel majd a normál kajálásoddal, így fogyhatsz. Bár éhesebb is leszel az energiahiány miatt, egyénfüggő, még az is lehet, hogy elkezd nőni a súlyod. De nem a súly a lényeg, hanem a testzsírszázalék. A BMI egy rakás fosch, mert nem veszi figyelembe az izom és a zsír fajlagos súlyának a különbségét, így egy izmos embert elhízottnak nyilváníthat, ami hülyeség.
Avagy, vissza: a fogyás nem az elvégzett munka függvénye, hanem az étkezésé. Egyszerű anyagmegmaradás. Étrendre odafigyelni meg semmilyen korban nem káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!