Hogyan legyek hires tancos?
Kedves kérdező!
Igen, táncolok valahol:)
Voltam már jó pár felvételin, vizsgán, válogatáson és jártam 4 és fél évet táncos szakközépiskolába.
Én soha nem így közelítettem meg a dolgot, hogy "szeretnék híres, profi táncos lenni", mert szerintem ez eléggé felszines célkitűzés!
Nem mondom azt, hogy nem reális cél! Mert ha mást nem is... de egy dolgot nagyon megtanultam a tánciskolában:
"Hogyha te nem bízol magadban, akkor senki sem fog benned."
Ezért nem mondom azt, hogy add fel.
De nem mások példájával gyere. Hanem a saját életeddel foglalkozz.
Csak úgy elmondom, hogy a táncosok körében MINIMUM a tánc tudás és nem valami plusz dolog, mint ahogyan azt te beállitod.
Semmi nincs abban, hogy tegyük fel tehetséged van hozzá...
Az még lofax.
A tánc egyébként sem az a szakma amit elismernek itt Magyarországon. Akit nem érdekel a tánc, vagy nem mozog táncos körökben, nem fogja tudni, hogy ki vagy!
Másik, nem végeztél semmilyen iskolát és nem jársz sehova sem táncolni. Fogalmad sincs semmilyen teknikáról...
őszintén szólva, ha igazán tehetséges lennél, akkor nem sima gimibe járnál, hanem művészeti szakközépbe. Valszeg csak azért tartanak tehetségesnek, mert egy átlagembernél jobb vagy. de az baromi kevés. a művészeti szakközépben egy nap többet gyakorolnak, mint te egy hét alatt. sokkal jobb pedagógusok foglalkoznak a tanulókkal (nem olyan tanár, akinek fizetsz- még jó hogy azt mondja tehetséges vagy, ebből él)
de ha gondolod, menj el a táncművészetire felvételizni, majd az helyrerakja az önbecsülésedet. (ahhoz, hogy egyáltalán felvételizhess, 4 éves előkészítő kell!)
Kedves utolsó!
Nekem sincs semmi tehetségem a tánchoz mégis művészeti szakközépiskolába jártam...
Kedves Glissade,
Te végül továbbhaladtál ezen a vonalon?
Banálisnak hangozhat, de abba a keserű helyzetbe kerültem, hogy 19 évesen kattant be az agyamba, hogy én táncos szeretnék lenni, és hogy valójában mindig is ezt akartam. Még 11 éves koromban tanultam klasszikus balettet és revüt, azóta társas- és néptáncoltam is, de mivel elköltöztünk, nem tudtam folytatni a táncot. Ezért nagyon haragudtam a szüleimre, és így utólag most is, mert nagyon jól tudták, mennyire szerettem táncolni és nem csak az ő szemükben voltam ügyes, és ennek ellenére nem írattak művészeti szakközépbe. Tudom, hogy most már nem állhatok úgy a pályára, mint ha 8 éves korom óta csinálnám, és ez nagyon elkeserít, de még mindig szeretném a lehető legtöbbet kihozni magamból. Most elsőéves vagyok egy pesti egyetemen, de a táncművészeti főiskola elképesztően vonz, noha gondolom, esélyem sincs (bár a felvételi követelmények között ott van, hogy szakközepet végzett, vagy az előkészítő tanfolyamot, vaaaagy kiemelkedő tehetségűnek mutatkozikí). Ezt próbálhatnám én meg. :D A jövőm elég stabil alapokon nyugszik, mert az egyik legnagyobb presztízsű egyetemen tanulok, mégsem hagy nyugodni ez a táncos álom.
Szerinted van még bármi esélyem arra, hogy később hivatásszerűen táncoljak?
Hogy öszinte legyek; Fogalmam sincs.
Lehet bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!