Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Nem zavarja a lovat ügetés...

Nem zavarja a lovat ügetés közben?

Figyelt kérdés
Most voltam lovagolni és az ügetést gyakoroljuk, a lábfejemet befelé kell fordítani hogy a ló lapockáját meg tudjam érinteni (úgy tudom).Ma mikor ügetett a ló a lábam a lábához ért mikor lépett és nem akarom hogy akadályozza az ügetésben vagy akár a vágtában.Ez összefügg vagy téves ez a gondolat?

2012. máj. 20. 19:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Nézd csak ezt meg:

[link]

Elég érdekes ülésed lenne, ha a lapockáját kellene megérintened lovaglás közben. :)

Egyébként a lovat nem zavarja, de csak nagyon ritkán ér(het) hozzá a lábad, fordulatoknál, de még akkor sem. A hevedertájékon kell lennie a csizmádnak - ha olyan elöl van, azt már székülésnek hívjuk és üléshibának számít.

A lábfejedet pedig nem kell befelé fordítanod - párhuzamosnak "kell" lennie a ló testével - de az sem dráma, ha egy kicsit kifelé áll.

Vannak, akik a kezdőket belekényszerítik egyféle "ülésképbe" (sarok lent, csizma puhán a ló oldalán, fent a fej, előre nézel, kihúzod magad, kezed a hasad előtt, könyök a test mellett, stb., stb.) és ezek mind-mind fontosak is (én is el szoktam mondani). DE! Ez csak azután számít, miután megvan az egyensúly és az együttmozgás - addig tök felesleges. Persze, próbálkozni kell tartani ezt - de nem görcsösen, mert akkor csak arra figyelsz.

Ha pedig nagyon hajlamos vagy rá, hogy kifelé álljon a lábfejed, akkor se bokából bróbáld, inkább a combodat ha kissé befelé fordítod, a térded automatikusan odatámaszt a térdtámaszhoz, így a bokád is jól fog állni.

2012. máj. 20. 20:37
 2/4 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam, nem lapocka ha nem az első két lábánál ha befelé fordítom a lábfejem, vagy ha rendesen ülök a lovon (lábammal "átfogom") ügetés közben a lábfejem mindig hozzá ér a könyökéhez.
2012. máj. 22. 19:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha tudod, fényképeztesd le magad egy barátnőddel, sokat lehet belőle tanulni. Így elsőre azt mondanám, h rossz az ülésed - váll-csípő-sarok egy függőleges vonal mentén kell legyen. Próbáld hátrébb venni a lábszáradat, persze az is lehet, h nem jó kengyelhosszal lovagolsz.
2012. máj. 22. 22:04
 4/4 A kérdező kommentje:
csípőficamos voltam és kengyel nélkül lovagolok (csak néha gyakorolunk kengyellel hogy szokjam) és amelyik lovon most lovagolok nem lehet rá nyerget rakni.Szerintem nagyon előrre ültem, mert eddig nem szoktam megérinteni a könyökét.
2012. máj. 23. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!