Mivel tudnátok meggyőzni, hogy a tápkiegekben nincs szteroid?
Nos, nézzük csak:
1) A linkelt cikkben nincs dátum, avagy azt sem tudom, hogy ez most tegnapi, vagy tíz éves. Ez eléggé lerontja magának a cikknek is a megbízhatóságát.
2) A szteroid nagyon nem játék, ha minden negyedik sima tápkiegben benne lenne, akkor nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne mondják meg, melyikben van, és ne tiltsák be rögvest.
3) 240 "szert" ellenőriztek, amiről nem tudjuk, hogy ez most sima proteinpor, vagy már inkább az élsportolók körében használt csodacucc. A mindent átfogó vizsgálathoz pedig 240 minta édeskevés.
4) Az NSF honlapján nem nagyon találtam meg ezt a listát, valami ilyesfélét ugyan de, de azoknál mintha a proteinporok nem is játszottak volna, alig volt pár gyártó (30-40), és egyiket sem ismertem. Avagy, mi magyarok így jártunk, mert itthon lehet egyik sem kapható.
5) A "szteroid" kifejezés egy vegyületcsoport neve a kémiában, abszolút nem egyenértékű az 'izomnövelő' hormonok csoportjával. Technikailag szteroid például a koleszterin és az ösztrogén is, így akár ezeket is találhattak benne, és rámondhatták, hogy szteroid. Igaznak igaz, csak félrevezető.
6) A szteroid drága. Több tízezres cuccokat beletenni pár ezres porokba, pláne, hogy ezzel kockáztatnak megbetegedéseket, vizsgálatokat, büntetéseket nagyon nem éri meg senkinek. Sőt, a felhasználóik jelentős részének egyáltalán nincs is szüksége szteroidokra a fejlődéshez, tehát még felesleges is beletenni.
7) A tesitanárod mégis honnan tudja? (: Végzett analitikai vizsgálatokat? Vagy csak hallotta a szomszéd janigyerektől?
8) Amit Montez írt, ha lennének benne, nagyon egyszerűen észrevehetők lennének.
9) Én is eszek egy ideje proteinport, összesen 3 félét próbáltam huzamosabb ideig, és 0 hormonális hatás lépett fel :D Emellett 4féle tápkeiggyártós vitamint, 3féle gyógyszergyártós vitamint, plusz Naturás szőlőcukor és ettem még a legelején Naturás tejsavót is. És még élek :D Ja, barátnőm dettó, és nem érzem, hogy férfiasabb lenne.
Remélem ennyi elég lesz :D
amerikában a tehenek hormonnal kezelése is legális és a tejükben is kimutatható.
szóval ami a cikkben van az teljesen elképzelhető.
de az amerika.
itthon viszont a szteroid a droggal azonos,ha a büntetési tételt nézzük,ezért nem mernék ezt meglépni,mert sokkal keményebb büntetés lenne a vége.
Ez USA-béli példa. Meglepett az alacsony %. Attól függ milyen gyártóra akadsz. Megesett, hogy egy hazai webnagykutyát figyelmeztettem, amit árulnak... két nap múlva nem volt kapható. Ezernyi termékért a kutya nem vállal felelősséget. Ugyanakkor aligha találsz doppingszert mondjuk a Scitec, vagy a Peak garantált termékeiben. Nemrégiben pl. a Yohimbine felkerült a doppinglistára, a Scitec azonnal lépett és továbbiakban a TESTOPUMP nem tartalmazta.
Ha tudnád mi van a "természetes" ételekben... Egy példa: hidrogénezett növényi olaj - keresd az édességekben, azután ki is dobhatod!
Az élelmiszeripar sunyibb, mint bármely tápkieg!
Amerikában a prohormon nem illegális, hazánkban igen.
Nem valószinű, hogy lenne szteroid a táplálékkiegészítőkben, hiszen kis mértékben semmit sem ér. Nagymértékben meg gyanús lenne és hamar kiderülne és be is zárhatnának utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!