Mit ajánlotok a térdemre?
Figyelt kérdés
Egy hónapja lassa hogy majdnem minden nap futok háromnegyed órát kb esténként. Egy hete vettem kb egy futó cipőt de így is fáj a térdem... Mit ajánlotok?2012. ápr. 15. 15:10
1/8 Zakathol válasza:
Több pihenőnap a héten. Az életkorod és testsúlyod leírhattad volna, mert bizonyos esetekben valamilyen izületvédőt is lehet használni (idősebbek illetve túlsúlyosak), pl Scitec Arthroxon vagy Joint-X, Biotech Arthro Guard ilyesmik...
2/8 anonim válasza:
Ha a futástól fáj a térded, talán más sporttal kellene próbálkoznod, mielőtt teljesen tönkrevágod. Nem mindenkinek bírják az ízületei a futással járó terhelést. Gyalogolj vagy ússzál! Meg az sem mindegy, milyen talajon futsz. Ha betonon vagy aszfalton, ne csodálkozz!
3/8 anonim válasza:
Betonon futsz, az a problema. Néha fuss füvön is, vagy futópadon. Általában tönkre teszi a térdet, a beton. Vagy lúdtalpasoknak is baj lehet. Tegyél be egy betétet, lehet hogy segíteni fog. :)) De izületvédőt is vegyél, de egy sima vitamin is jót fog tenni neki.
4/8 anonim válasza:
saját súllyal végzett guggolást.
5/8 anonim válasza:
Én december vége óta küzdök térd problémákkal.
Először is ajánlok egy röntgent..ki tudja alapon. ;)
Én térdmerevítőt használok futásra+ izület védő krémet.
Mást nem nagyon lehet csak pihentetni ha most kezdtél futni. ;)
Súlyod és korod?
6/8 A kérdező kommentje:
16 éves, 67 kiló
2012. ápr. 15. 17:07
7/8 anonim válasza:
itől fájhat a térded?
rossz cipőtől
betonon futástól
ROSSZ FUTÓTECHNIKÁTÓL
túlsúlytól
Mivel a cipőt lecserélted, valszeg nem a cipő volt a kulcstényező a fájdalomban, hanem a maradék 3 eshetőség (vagy ezek kombinációi)
8/8 A kérdező kommentje:
hát betonon futok, szerintem a súlyom nem nevezhetú túlsúlynak csak egy ksi feleslegnek.. :) a jó futástechnike az nem tudom milyen, valaki leírná?
2012. ápr. 15. 18:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!