Melyik küzdősportot ajánljátok utcára?
kezdőknek nem ér sokat valóban.
de mivel már van némi tapasztalatod,ezért ki fogod tudni szűrni a parasztvakítós részeket,ha lemész egy ilyen edzésre és fel tudod majd használni a számodra hasznosakat.
amiket meg írtál ütéskivédés.
nem lehet kivédeni az ütést.
vagy eldukkingolsz és kontrázol vagy fogsz,vagy kettős fedezékkel,könyökkel tompítasz.
ha meg már elől van a kés,akkor fuss.
de önvédelmi edzéseken ezt is pontosan ki szokták elemezni.
konkrétan azt,hogy ha már látod,hogy probléma lesz,akkor nem adsz időt semmiféle kés előhúzásra,hanem csírájában próbálod meg elfojtani a fenyegetést.
elsőnek ütsz,nem adva esélyt a kibontakozásra,végig közel maradva,hogy legyen ideje a zsebébe nyúlkálni.
egyébként meg a kézitusát kihagytad.
az is önvédelmi dolog.
a fejütés lényege edzéseken meg az,hogy szokd,ne legyen ismeretlen,ezért valóban hátrány ez a kyoban,mert ha meglepődsz tőle,az kizökkenthet.
okinawa karate.
leghatásosabb és legbrutálisabb.egyes okinawai mesterek másodpercek alatt meg tudnának ölni.nem vicc.én shotokanra járok,de a mesterem miután járt okinawán elkezdett oda kacsingatni.magyarországon nem hiszem hogy tanítanak ilyet:D.minden esetre az okinawai mellett elbújhat a shotokan,kyo és a másik 2 ágazat is.
Kedves Kérdező!
Én szívem szerint a "Jeet Kune Do" és a "Kali" párost ajánlanám ha van rá lehetőséged. Persze jó oktató mellett. A Jeet Kune Do remek pusztakezes harc, valamint tapasztalatom szerint remekül fejleszti a reflexeket is, a Kali pedig a késharc ami az utcán szerintem eléggé el kell. Szerintem Krav Magában ne nagyon gondolkodj mert az inkább divat önvédelem itt Mo.-n, és az oktatók általában pénzéhesek..(tisztelet a kivételnek!) Ha meg igen hirtelen haragú vagy akkor ajánlanám mellé a Tai Chi-t, igaz hogy általában az idősebbek használják, de remek nyugtató..:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!