Szeretném eltüntetni a testemről a felesleget, de hogyan? (többi lent)
15 éves fiú vagyok, 67 kiló és kb 165 centi magas. Eléggé sok felesleg van a testemen, amit le szeretnék valahogyan tornázni magamról. Nem szoktam egészségtelen dolgokat enni mint pl a chips, vagy különféle édességek pl csoki..(egy héten egyszer max, de erről le tudnék mondani). Reggelizni itthon nem szoktam, csak suliban, oda 3 kiflit hordok maximum, ez elég egész napra. Aztán ebédelni itthon szoktam, amit anyu készít ebédre. Vacsira pedig valami könnyűt, de van úgy hogy nem is vacsizok semmit..
Az lenne a kérdésem hogy a felesleget hogyan tudnám eltüntetni, diéta nélkül? Milyen gyakorlatokat csináljak? mint pl a fekvőtámasz(gondolom h ezzel nem fog a felesleg eltünni, csak példa volt.)
Értelmes válaszokat kérek, előre köszönöm!
Pedig diétával tudod eltüntetni a felesleget. Emellé mehet heti 3-4 aerob edzés, 40-50 perc. Kocogás, bicaj, ugrókötelezés, lépcsőzés, stb.
Súlyzós vagy saját testes edzést is betehetsz még.
A diéta nem azt jelenti, hogy mindegy miből csak keveset eszel, hanem, hogy a fehérjét felemeled 2,5-3g/testtömeg kg-ra és a szénhidrátot csökkented le 2g/testtömeg körülire. A fehérjebevitel legyen sovány húsból, tojásból, túróból, a szénhidrát pedig rizsből, zabpehelyből, főtt krumpliból, teljes kiőrlésű tésztából , teljes kiőrlésű kenyérből + sok zöldség.
Aerob edzés amit leírtam: kocogás, bicaj, stb..
A kajákban fehérje, szénhidrát, zsír adja a szilárd összetevőket. Tehát ha a haverjaid nem esznek sok fehérjét és szénhidrátot, akkor marad csak a zsír. Gondolom nem csak zsírt esznek, tehát már nem lehet így igaz, hogy kevés szénhidrátot fogyasztanak.
4 kg-os súlyzó nem elég, akkor inkább nyomjad a fegyencedzést.
Annyi súly kellene, hogy éppen meg tudd csinálni a gyakorlatokból a 3x 8-12-es sorozatokat. Kellene 2 db 20 kg-os szerelhető kézisúlyzó és egy állítható pad.
Ezt az edzést tolhatnád hozzá: [link]
Hát nem szeretnék túl izmos lenni, nem az a célom hogy tiszta izmos legyek, hanem hogy egy kicsit izmosabb legyek, és ne legyek "dagi".
Ám ez a fegyencedzés miből áll?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!