Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Holnap kezdek el Wing Tsun...

Holnap kezdek el Wing Tsun kung fu-zni egy felnőtt ismerőssel aki thai boxol megbeszéltük hogy jövőre ilyenkor kiállunk egymás ellen. Van esélyem ellene?

Figyelt kérdés
Ő 4 éve fog akkor thai boxolni. Én 18 vagyok ő 34.Heti két edzésen tudok részt venni, még táborba se megyek de az kérdéses, viszont magánórákat is veszek.
2012. márc. 18. 13:41
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
#7es vagyok. En nem hinnek a foinstrukornak sem ilyenben, de amit irtam az sajat tapasztalat, nem kell hinni ennek sem. 2edzes sztem mindenkeppen keves. Pesten pl tudsz heti 5-6napot edzeni.(biztos mashol is) Azzal mar lehet fejlodni. Es sokat szamit az okatato is. Meg kell talalni a jot. Bar ez lakhely fuggo.
2012. márc. 18. 21:25
 12/48 anonim ***** válasza:

Nyilván a főinstruktor csak annyit mondott, hogy fél év alatt is sokat lehet fejlődni, ami igaz is lehet. De ez a sok nem azt jelenti, hogy egy több éves tapasztalattal rendelkező, kőkemény stílusban edző küzdőt legyőzz.

Igen, Wing Chun (ugyebár ez volt a neve a hölgynek, akiről beszélsz, róla nevezte el a Shaolin apáca a stílust) a legenda szerint egy évig gyakorolt, de abban biztos lehetsz, hogy ez egészen mást jelentett akkor és ott, mint itt és most. Azaz valószínűleg minden nap, napi több órát gyakorolt a leghatékonyabb módszerekkel az apáca személyes felügyelete és segítsége mellett. Ez ég és föld ahhoz, amiről Te beszélsz edzésgyakoriság és szorgalom tekintetében.

Hidd el, nagyon rosszul jársz, ha ragaszkodsz ehhez az elképzelésedhez és a fogadáshoz!

2012. márc. 19. 10:41
 13/48 A kérdező kommentje:
Erre csak annyit mondok hogy győzzön a jobbik. Egy év múlva kiírom mi volt aztán teszek fel valami wing tsunos kérdést mert mindenki csak azt mondja hogy máday egy hazug ember akinek a pénz ami kell.
2012. márc. 19. 13:14
 14/48 anonim ***** válasza:
Senki sem mondta itt, hogy az edző hazug, legfeljebb azt, hogy félreértetted a szavait. Menj csak oda hozzá, és tedd fel neki ugyanazt a kérdést, mint itt! Kérdezd meg tőle, hogy egy évig heti néhány edzéssel le tudsz-e győzni majd egy 4 éves gyakorlattal rendelkező thai box küzdőt! Igazán érdekelne a pontos válasza.
2012. márc. 19. 13:54
 15/48 A kérdező kommentje:
Rendben van. Este megérdeklődök majd idézek amint gépközelbe leszek :)
2012. márc. 19. 15:06
 16/48 anonim ***** válasza:
Nem fogod legyőzni. Alapból neki lesz már kemény 4 év tapasztalata, neked 1 év. 4 év alatt azért ő több tapasztalatot szerzet harc terén.
2012. márc. 19. 17:16
 17/48 anonim ***** válasza:
Szerintem esélytelen. Nem azért, mert a WT sz*r lenne (amúgy az) hanem mert nem sparringoltok, kevesebb az edzésidő és egy év alapból túl kevés...
2012. márc. 19. 17:32
 18/48 anonim ***** válasza:

Szeretném, ha letenne mindenki arról, hogy bármelyik stílust is a másik elé helyezze. Különben sincs itt rá alapja erre senkinek.

Annak pedig semmi köze egy stílus minőségéhez, hogy egy adott helyen hogyan tanítják, és ahhoz, ha esetleg felkészületlen emberek rosszul adják át az amúgy is szegényes tudásukat.

2012. márc. 19. 19:24
 19/48 A kérdező kommentje:

"Az esélyed hogy egy tőled sokkal erősebb embert legyőzz az igazából csak rajtad múlik de egy év az valószínűleg kevés ehhez.De ha kitartóan jársz edzésekre és figyelsz mindig megvan rá az esélyed hogy egy tapasztaltabb sportoló ellen győzz mert a wing tsun erre épül hogy a gyengébb legyőzi az erősebbet. Én látom valamennyi esélyét de ez csak rajtad múlik hogy mi lesz. A legyőzhetetlenség rajtunk múlik a legyőzhetőség az ellenfelen. Úgyhogy mindent bele."

Értelemszerűen nem írtam le a kérdéseket meg az ilyen kis beszélgetéseket, de am. igaza van. Több ember bírta használni nagyon hamar az utcán és ráadásul nagydarab kancigányok ellen. Akik szerintem nem nőttek föl úgy hogy ne verekednének. Én hiszek a wing tsunban,hiszek az edzőben,hiszek magamban. A választ úgyérzem megkaptam. De ez csak akkor derül ki ha már megtörtént. Nem becsülöm le magam én azt mondom. Amúgy miért szaroztad le a wing tsunt? (egyik kommentelő.)

2012. márc. 20. 07:49
 20/48 A kérdező kommentje:
De amúgy meg tök mindegy milyen országba tanítják az aikido-t vagy a wing tsunt. "nálunk szarul tanítják" nagy sz@rt. Ugyanúgy tanítják mint japánban,kínában,kóreában,osakában,budapesten stb.stb. A vizsgaanyag az vizsgaanyag.
2012. márc. 20. 07:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!