Holnap kezdek el Wing Tsun kung fu-zni egy felnőtt ismerőssel aki thai boxol megbeszéltük hogy jövőre ilyenkor kiállunk egymás ellen. Van esélyem ellene?
Nyilván a főinstruktor csak annyit mondott, hogy fél év alatt is sokat lehet fejlődni, ami igaz is lehet. De ez a sok nem azt jelenti, hogy egy több éves tapasztalattal rendelkező, kőkemény stílusban edző küzdőt legyőzz.
Igen, Wing Chun (ugyebár ez volt a neve a hölgynek, akiről beszélsz, róla nevezte el a Shaolin apáca a stílust) a legenda szerint egy évig gyakorolt, de abban biztos lehetsz, hogy ez egészen mást jelentett akkor és ott, mint itt és most. Azaz valószínűleg minden nap, napi több órát gyakorolt a leghatékonyabb módszerekkel az apáca személyes felügyelete és segítsége mellett. Ez ég és föld ahhoz, amiről Te beszélsz edzésgyakoriság és szorgalom tekintetében.
Hidd el, nagyon rosszul jársz, ha ragaszkodsz ehhez az elképzelésedhez és a fogadáshoz!
Szeretném, ha letenne mindenki arról, hogy bármelyik stílust is a másik elé helyezze. Különben sincs itt rá alapja erre senkinek.
Annak pedig semmi köze egy stílus minőségéhez, hogy egy adott helyen hogyan tanítják, és ahhoz, ha esetleg felkészületlen emberek rosszul adják át az amúgy is szegényes tudásukat.
"Az esélyed hogy egy tőled sokkal erősebb embert legyőzz az igazából csak rajtad múlik de egy év az valószínűleg kevés ehhez.De ha kitartóan jársz edzésekre és figyelsz mindig megvan rá az esélyed hogy egy tapasztaltabb sportoló ellen győzz mert a wing tsun erre épül hogy a gyengébb legyőzi az erősebbet. Én látom valamennyi esélyét de ez csak rajtad múlik hogy mi lesz. A legyőzhetetlenség rajtunk múlik a legyőzhetőség az ellenfelen. Úgyhogy mindent bele."
Értelemszerűen nem írtam le a kérdéseket meg az ilyen kis beszélgetéseket, de am. igaza van. Több ember bírta használni nagyon hamar az utcán és ráadásul nagydarab kancigányok ellen. Akik szerintem nem nőttek föl úgy hogy ne verekednének. Én hiszek a wing tsunban,hiszek az edzőben,hiszek magamban. A választ úgyérzem megkaptam. De ez csak akkor derül ki ha már megtörtént. Nem becsülöm le magam én azt mondom. Amúgy miért szaroztad le a wing tsunt? (egyik kommentelő.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!