Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Zsibbadás a konditól?

Zsibbadás a konditól?

Figyelt kérdés

2 hónapja járok kondiba ,nem szedek semmi féle vitamint ,semmit.

Heti 4X edzek,az első hónapban akár 5X is.

Rendszeresen végzek nyújtógyakorlatokat,edzés előtt,közbe és után is.

De azóta éjszakánként mindig 2-3X minimum elzsibbad a karom,napközbe is ha nem mozgatom egyes pózokban akkor elzsibbad hamar és a térdem is.

Kondizás előtt nem volt ilyen problémám.

Zsibbadás leginkább az alkar és tenyér részén jellemző,ritkábban a vállakban és a térdekben

21/F

2012. márc. 13. 14:27
 1/6 anonim ***** válasza:
Nálam is ez van a kondi óta, főleg éjszaka ébredek zsibbadásra.
2012. márc. 13. 17:13
 2/6 Ci.ara ***** válasza:
dettó nálam is ugyan ez de csak éjszaka zsibbad a karom :S:D
2012. márc. 13. 19:23
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát amúgy nekem is leginkább éjszaka,de nappal is előfordul ha egy helyben tartom a kezemet vagy lábamat csak hamarabb elkezd zsibbadni,bizseregni mint régen :(

Annyi van még,hogy a 2 hónap alatt felszedtem 10 kg-ot ,biztos feljött sok zsír is de nagyon nem látszik,hasam is kockás.

Fogalmam sincs miért lehet de picit aggaszt mert gondolom nem egészséges,hogy nem kap elég vért bármelyik testrészem.

Mondjuk reggelente úgy kelek fel,hogy tiszta ilyen elalvás csík vagyok a párnától,lepedőtől meg nem tudom mitől.

2012. márc. 13. 21:55
 4/6 anonim ***** válasza:

van több lehetőség is.

a nyaki csigolyát,porckorongot szétterhelted,vagy gyenge az izomzata.

nyaki gerinctorna.

kéz alagút szindróma.

éjszakára rögzíteni érdemes a kézfejet bandázzsal.

ha a lábad is zsibbad,akkor porckorong kidülledes.

gerinctorna.

a nyújtást meg bäszhatod.

a gerincmerevítőket kell kiemelten edzeni,bár neked el kellene menni egy-két nyaki gerinctorna foglalkozásra is,hogy megtanítsák az edzését.

egyébként velem is ugyanez volt,de a leírt módszerek rendbe tettek,plusz így gazdagítottam az edéstervem.

annyi hogy a csajom igen jót mulat azon amikor gerinctornázom:).

2012. márc. 13. 22:13
 5/6 A kérdező kommentje:

Nagyon sokszor szokott a nyakcsigolyámnál fájni,gondolom a hanyag tartás miatt.Elgémberedik és fáj :(

Főleg ha sokat bringázom vagy motorozom .

Gondolod ha arra rendszeresen végzek tornát akkor jobb lesz a helyzet? mert nagyon zavaró,hogy fáj és elgémberedik a nyakcsigolyám :(

Lábam annyira nem szokott zsibbadni de egy ilyen nyaki tornát lehet bekéne vetni meg egy gerinctornát :)

De gondolom az is igénybe vesz vagy egy háromnegyed órát :(

2012. márc. 13. 22:55
 6/6 anonim ***** válasza:

egy nyaki g.torna kb 20-22 perces.

nekem 3 alkalom elég volt ahhoz,hogy ne ébredjek kéz zsibbadásra,meg persze lazára fáslizva merevítve a kézfejem aludtam.

azóta megcsinálom egy héten 2x3x.

háziorvos beutal ingyen.

egyszer elmész,hogy tudd mit hogyan,aztán kérsz egy cd-t tőle amin rajta van az edzés és nyomhatod otthon.

2012. márc. 13. 23:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!