Mi a véleményetek a következő edzéstervről?
Edzés:
A)
Mell:
-Fekvenyomás egyenes padon 5x8
-Tárogatás egyenes padon 5x10
-Fekvenyomás negativ padon 5x8
Hát:
-Nyakhoz húzás 5x8
-Evezés 5x8
-Mellhez húzás 5x8
B)
Láb:
-Álló vádligép 5x8
-Lábnyújtás 5x8
-Lábhajlítás 5x8
Has:
-Hasprés 5x25
-Törzsfordítás 5x25
-Lábemelés 5x25
C)
Vál:
-Nyak mögül nyomás 5x8
-Oldalemelés állva 5x8
-Vál vonogatás 5x8
Tricepsz:
-Csigás letolás 5x8
-Tricepsz nyújtás fekve 5x8
-Tricepsz nyútás kötéllel 5x8
Bicepsz:
-Kalapács 5x8
-Állva egyenes rúddal 5x8
-Állva váltott karral 5x8
Hétfő-szerda-péntekre lenne felosztva,minden edzés után 15 perc kardió futópadon (program).
Kedd-csütörtök-szombat 1 óra aerob a szabadban.
Kaja 250g fehérje,160g szénhidrát beosztva.
Kiegészítők: Glutamin,BCAA,protein turmix (és zsírégetőt is szeretnék,bár nem tudom mennyire szükséges)
78 kiló vagyok,19F. Kilóra célom nincs,van egy kis hasam + combom, úszógumi,ezeket szeretném ledobni. Jó lesz így vagy esetleg kevés a 3 gyakorlat / izomcsoport?
Üdv.
ÉN csak azt tudom mondani hogy min változtatnék a helyedben.
Elég mindenből 4 sorozat + egy bemelegítő sorozat.
Vádlira kevés a nyolc ismétlés, minimum 15, de inkább 20, combra is kevés oda legalább 12.
Combra kevés az a két gyakorlat, guggolás, vagy lábtolózás még kéne mellé, amiből mehet csak 4x8-10 + egy bemelegítő ugye.
Fekve nem kellene még negatívan nyomni, inkább 45 fokos padon kéne.
A vállat nem nyak mögül nyomással edzeném, hanem mellről nyomnám.
Bicepsznél én elfelejteném az egyenes rudat, és franciával csinálnám.
Az aerob jó, de nem mennyeden 130 fölé a pulzusod, legalábbis ne sokkal, legyen monoton az aerob edzés.
Zsírégető nem kell szerintem, főleg az elején, ha nem lesz erőd/kedved az edzéshez, akkor az L-Carnitin-t ajánlom, energizál, és könnyebben tudsz tőle zsírt égetni, de szerintem nem ez az első, a vitamin, és az ízületvédelemre is gondolj, könnyebb megelőzni a bajt, mint utána bajlódni vele (saját tapasztalat).
A fehérjebevitel jó, a CH kevés, az is legyen 3g testsúlykilónként, zsírt is kell fogyasztani abból elég fél gramm testsúlykilónként.
Továbbá látom, hogy a KCAL-lel nem is számolsz.
Egy gramm fehérjében 4 kalória van, CH-ban is annyi, zsírban pedig 9 kalória van, tehát ha az étrendedben használsz 39g zsírt (351 KCAL), 234g (936 KCAL) fehérjét, és 234g CH-t (936 KCAL), akkor a kalóriabeviteled 2223 KCAL, ami elég a te súlyodhoz.
Ha egy hónap után nem fogysz egy kicsit veheted lejjebb a CH-t, de ne sokkal.
A kaja:
Csirke/Pulykamell fehérjének, és ugye a por.
CH-nak, reggelire zab, köretnek, BARNA rizs, és mellé jó sok zöldség, brokkoli, spenót legfőképp, kukoricát ne.
Zsír kiegészítőnek, omega3, vagy lenmagolaj, én a helyedben vennék lenmagot, és a reggeli zabba raknék, lenmagot, és tökmagot, esetleg még egy kis mandulát, de csak módjával.
Ne félj a jó minőségú zsíroktól, nagyon sokat dobnak energiában is, és elengedhetetlen a használatuk.
Kíváncsi lennék az étrendedre is, ha leírod hozzászólásban szívesen átnézem, ha gondolod.
Tőszavakban ennyi lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!