Az MMA-t hány éves kortól érdemes elkezdeni?
Figyelt kérdés
Nemrég az edzőm azt mondta, hogy az MMA-hoz még fiatal vagyok. Kíváncsi lennék ti mit mondtok.2012. febr. 29. 22:40
1/10 anonim válasza:
hát...
mondjuk 3 év thai box és 2 év birkózás után szerintem simán belevághatsz,kortól függetlenül.
2/10 A kérdező kommentje:
Már máshol is olvastam hogy javasolják az MMA előtt a birkózást boxot stb-t. Erre miért van szükség? (köszönöm a válaszodat)
2012. febr. 29. 22:45
3/10 anonim válasza:
Alapvető mozgáskultúra, reflexek, edzettség, meg magasabb fájdalomküszöb, ezek miatt.
4/10 anonim válasza:
fontosabb a bírkózás, mint a box. Ugyanis, egy bírkózó, vagy egy jitsus fel van készítve arra, hogy állásból indul a harc, és földrevitelt kell csinálnia az ellenfélen. Egy striker viszont nincs kiképezve arra, hogy el kell hárítania egy földrevitelt, vagy fel kell álnia belőle.
5/10 anonim válasza:
Azért javasolják, mivel az MMA az egy szabályrendszer, ahol különböző harcstílusokat űző emberek csapnak össze, és ahhoz, hogy MMA-zhas, ahhoz kell küzdősport\harcművészet múlt. Mivel elég cinkes lenne, ha 0 év tapasztalattal mennél be a ringbe. Ahol kezdőknek oktatnak MMA-t, az meg valójában Submission grappling. Hasonlít az MMA-ra, de nem az.
De MMA előtt nem feltétlen Boxolnod+Birkóznod kell. Csinálhatsz mást is, csak az a lényeg, hogy állóharcot és földharcot is tanulj.
Életkorilag meg általában 18 évesen mehetsz versenyekre, de szerintem van junior versenyek is, csak utána kell nézni.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommentedet. Ez nem tűnik rossz ötletnek!! Jelenleg capoeirázom, de ha már ennyien mondják akk megfogadom tanácsaitokat és pár év múlva elmegyek kick vagy thai boxra! Aztán mma-ra is. :DD
2012. márc. 1. 18:11
7/10 anonim válasza:
Melyik városba Capoeirazol? Mert itthon a legtöbb helyen csak Capoeiranak elnevezett táncot oktatnak, ami nem igazán jó MMA-ba. (Nem a capoeira nem jó MMA-ra, hanem a kamueira tánc)
8/10 A kérdező kommentje:
Budapesten capoeirázom. Nem táncot hanem rendes capoeirát oktatnak. Akrobatikát jóformán nem is tanulunk csak cigánykereket! Technikázunk rúgunk, talajmozgás ami a csövön kifér. (Capoeira cangaco cordao de ouro)
2012. márc. 1. 22:42
9/10 anonim válasza:
de rúgópárnára,zsákra,ne adj isten egymásra rúgtok?
10/10 A kérdező kommentje:
Nem rúgó/ütőpárnát sajnos mi nem használunk. Csak úgy rúgni szoktunk meg egymással játszani néha rodázni. De nagyon jó edzések szoktak lenni! :)
2012. márc. 2. 16:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!