Egy EXOREXIÁS ember hány órát sportol naponta?
Montez!
Szerintem ez olyan lehet mint az Anorexia, hogy lelki betegség.
Tehát nem a napi több óra sportot tekintik betegségnek, hanem a lelki hátterét.
De nem tudom, olvassatok utána:)
Exorexia:
Az edzésmánia vagy fitneszfüggőség a gondosan felügyelt táplálkozás mellett (amely csak nagyon kevés kalóriát enged fogyasztani) a túlzásba vitt sportolás iránti függőséget jelenti. Az ebben a pszichés betegségben szenvedők élete kizárólag az edzések körül forog. Céljuk a vékony, szálkásra és izmosra kisportolt test elérése, amely a szemükben az abszolút szépséget testesíti meg.
A téves képzetek hátterében a leggyakrabban önértékelési zavarok bújnak meg. Ezek hatására az illető a rengeteg megfeszített edzés és a felesleges zsírpárnák hiányában is kövérnek, puhánynak érzi magát. A betegség az alapját tekintve nem sokban különbözik a táplálkozási zavaroktól, csak azokat nagy mennyiségű testedzéssel nyomatékosítja.
Az exorexia legjellemzőbb tünetei a napi többórás edzések, amelyek az álló- és teljesítőképesség határát feszegetik. A beteg képes addig tekerni, amíg le nem ájul a kerékpárról. A szervezet természetes mozgásigény beteges méreteket ölt, és az áldozat magánéletét, kapcsolatait is kikezdi. A mozgás iránti kényszer miatt lemond programokat, állandóan az edzéseket tervezgeti, és egyre feljebb tornázza a mércét. Egy idő után csak az nyújt számára örömöt, ha teljesítette a kiszabott edzésmennyiséget.
Az exorexia komoly egészség- és személyiségromboló betegség, amelyet csak megfelelő terápiával lehet kezeltetni.
Ez mekkora hülyeség már:
Nem értek egyett ezzel a bigorexiával! Miért baj az ha valaki ennek szenteli a mindennapjait?
Csak akkor leszel jó bármilyen sportban ha mindennek fölé rendeled, ezt tapasztalatból tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!