Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy EXOREXIÁS ember hány órát...

Egy EXOREXIÁS ember hány órát sportol naponta?

Figyelt kérdés
2012. febr. 18. 18:58
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Az mi? túlzásba vitt sportolás? Gondolom több órát naponta, de nem semmi, hogy ezt is betegségnek könyvelik el.
2012. febr. 18. 19:13
 2/22 *Glissade* ***** válasza:
100%

Montez!

Szerintem ez olyan lehet mint az Anorexia, hogy lelki betegség.

Tehát nem a napi több óra sportot tekintik betegségnek, hanem a lelki hátterét.

De nem tudom, olvassatok utána:)

2012. febr. 18. 19:25
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja, lehet, megnézem majd. :)
2012. febr. 18. 19:27
 4/22 *Glissade* ***** válasza:
100%

Exorexia:

Az edzésmánia vagy fitneszfüggőség a gondosan felügyelt táplálkozás mellett (amely csak nagyon kevés kalóriát enged fogyasztani) a túlzásba vitt sportolás iránti függőséget jelenti. Az ebben a pszichés betegségben szenvedők élete kizárólag az edzések körül forog. Céljuk a vékony, szálkásra és izmosra kisportolt test elérése, amely a szemükben az abszolút szépséget testesíti meg.

A téves képzetek hátterében a leggyakrabban önértékelési zavarok bújnak meg. Ezek hatására az illető a rengeteg megfeszített edzés és a felesleges zsírpárnák hiányában is kövérnek, puhánynak érzi magát. A betegség az alapját tekintve nem sokban különbözik a táplálkozási zavaroktól, csak azokat nagy mennyiségű testedzéssel nyomatékosítja.

Az exorexia legjellemzőbb tünetei a napi többórás edzések, amelyek az álló- és teljesítőképesség határát feszegetik. A beteg képes addig tekerni, amíg le nem ájul a kerékpárról. A szervezet természetes mozgásigény beteges méreteket ölt, és az áldozat magánéletét, kapcsolatait is kikezdi. A mozgás iránti kényszer miatt lemond programokat, állandóan az edzéseket tervezgeti, és egyre feljebb tornázza a mércét. Egy idő után csak az nyújt számára örömöt, ha teljesítette a kiszabott edzésmennyiséget.

Az exorexia komoly egészség- és személyiségromboló betegség, amelyet csak megfelelő terápiával lehet kezeltetni.

2012. febr. 18. 20:02
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én nem vagyok az, mert sok kalóriát eszek és vékony sem akarok lenni. :)
2012. febr. 18. 20:10
 6/22 *Glissade* ***** válasza:
100%
Szerintem én sem lehetek az, mert valóban kevés kalóriát fogyasztok és sokat vagyok a teremben, de ezt mint tudom magamról és azt is tudom, hogy vékony vagyok:)
2012. febr. 18. 20:14
 7/22 *Glissade* ***** válasza:
100%
Montez szerintem te akkor lennél exorexiás, ha a 60-as bicepszedet 20-asnak látnád:D
2012. febr. 18. 20:16
 8/22 anonim ***** válasza:
100%
Akkor bigorexiás lennék, mert már erre is kitaláltak egy betegséget.:)
2012. febr. 18. 20:34
 9/22 *Glissade* ***** válasza:
:DDD
2012. febr. 18. 22:02
 10/22 *Glissade* ***** válasza:
84%

Ez mekkora hülyeség már:

[link]

Nem értek egyett ezzel a bigorexiával! Miért baj az ha valaki ennek szenteli a mindennapjait?

Csak akkor leszel jó bármilyen sportban ha mindennek fölé rendeled, ezt tapasztalatból tudom!

2012. febr. 18. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!