Tömegnövelés vagy szálkásítás?
Tavaly felhíztam 95 kilora (rendszertelen étkezés, rohadt sok szénhidrát), majd most lefogytam 86 kilora 1,5 hónap alatt, diétát folytatok, reggelire egy alma, majd ezután 5 x 10 dkg csirkemell, 10 dkg zöldség, 5 dkg rizs
súlyzós edzés (nem kardio) és aerob heti 3x
nagyobb a karom mint volt ill. a vádlim is
ez most tömegnövelés, vagy szálkásítás?
Ez attól még szálkásítás, mivel zsírt adtál le, mondjuk azt jó gyorsan 6 hét alatt 9kg-ot. A jó ütem zsírleadásra heti 0,5-1 kg szokott lenni, mert ilyenkor kevesebb az izomvesztés. Neked lehet, hogy izmosabb lett a karod, de ez csak tükörben nézve látod így vagy le is mérted?
Kezdő vagy újrakezdő embereknél előfordulhat egyébként, hogy szálkásításkor kis izom is jöjjön, bár alapvetően ezek ellentétes energiaigényű folyamatok.
abszolút kezdő vagyok,lemértem mérőszallaggal, nőtt, fél centit biztos, de lehet, hogy 1 is, előtte nem nagyon méregettem, de elég látványos a változás, most 38-39 cm a karom (bal-jobb), a vádlim csak icipicit nőtt, az csak 36 cm
ezek szerint figyeljek, hogy ne legyek túledzett? kevesebb súlyzó, ugyanannyi aerob esetleg ugyanannyi súlyzó, több aerob?
továbbra is fogyni szeretnék, szálkásodni, majd utána kezdek tömeget növelni - azért nem akarok most, mert túl sok a felesleg, látványra megyek inkább
megfogadom a tanácsod, köszönöm szépen!
hát, kiszámoltam, 26 dkg fehérjére és 21 dkg szénhidrátra (és 1 dkg zsír) kijött, ez majd 2 kg fogyasztás egy napra
jah, egy kérdés, miért nyersen kell számolni az adagokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!