Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A tejsavó fontosságának...

A tejsavó fontosságának kiindulására alapozva lehet, hogy az aludttej fogyasztása is szolgálhat félmegoldás gyanánt (könnyen emészthető, hamar felszívódó fehérjebevitel szempontjából)?

Figyelt kérdés
Köszönöm a válaszokat!
2012. febr. 12. 00:57
 1/8 A kérdező kommentje:

Főleg azért ötlött belém a kérdés, mert az aludttej is tartalmaz tejsavót, és elvileg a túrót az aludttej leszűréséből nyerik, ami meg kicsöpög, az a tejsavó lesz. Tehát elvileg fel lehet fogni úgy az aludttejet, mint túró és a tejsavó együttesét? Nyilván ez nem ilyen egyszerű, de a tejsavanyodás után lényegében nem történik szerkezeti változás a tejben tudtommal, tehát a túró és savó szétválasztása talán csak afféle gasztronómiai fogás.

Ezek tippek, és nem vagyok jártas benne. Nem igazán találtam ezekre információt, ezért megköszönném a segítségeteket!

2012. febr. 12. 01:03
 2/8 A kérdező kommentje:

Legfeljebb annyi, hogy tejsavót közvetlenül edzés után, túrót pedig kicsivel később ajánlatos fogyasztani a felszívódás ideje, és az emészthetőség könnyedsége miatt.

Az aludttejnek talán ebben lehet egy kis hátránya, hogy nehezebb az emésztése...

2012. febr. 12. 01:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A gond az ott van, hogy 1 liter tejben van 35 g fehérje, ennek 80%-a kazein és csak 20%-a tejsavó. Tehát jó sok tejből jönne össze ez a mennyiség ezzel még bevinnél 45g tejcukrot is + tejzsírt. Ez pedig nem szerencsés.

A tejsavó proteineket úgy állítják elő, hogy a savót még ultraszűrőkön szűrik, hogy megszabadítsák a tejcukortól.

Szerintem ne alapozz a tejre, anyagilag sem jobb megoldás, veszel egy tejsavó proteint 2,3 kg-osat, abból 35 g tiszta protein kb 210 ft, és 1liter tej is 200 ft felett van, sőt.

2012. febr. 12. 06:47
 4/8 big dog ***** válasza:
Nem kell agyon variálni,protein kell és kész. Nincs alternatíva.
2012. febr. 12. 11:31
 5/8 clint ***** válasza:
nem szivódik hamar az még hagyján, de jóformán nem is szívódik semmi belőle...
2012. febr. 12. 12:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Amúgy egy kérdés: a tejcukorral mi a gond? Nagyon sok helyen olvastam hasonlókat róla, és nem igazán értem, mert az is szénhidrát, azaz létszükség. Nem túl "hasznos" szénhidrát, ez a gond? Nem igazán értem.

Köszönöm a válaszokat!

2012. febr. 19. 21:42
 7/8 clint ***** válasza:
a létszükség a könnyen emészthető szénhidrát nem pedig a tejcukor.... zavart az emésztése és a protein emésztését is bezavarja...
2012. febr. 20. 02:17
 8/8 A kérdező kommentje:

"A gond az ott van, hogy 1 liter tejben van 35 g fehérje, ennek 80%-a kazein és csak 20%-a tejsavó. Tehát jó sok tejből jönne össze ez a mennyiség ezzel még bevinnél 45g tejcukrot is + tejzsírt. Ez pedig nem szerencsés."

Azonban 1 liter aludttejben már nincs ott 35 gramm fehérje, sőt, elvileg tejsavvá alakítják a baktériumok.

Továbbá: tisztában vagyok vele, hogy a tejsavóproteint semmi sem pótolja, de kiegészítő tápláléknak, fehérjeforrásnak megfelel-e az aludttej, mondjuk lefekvés előtt egy-két órával? Tehát a tejhez viszonyítva mindenképpen előnyösebb a szervezet számára?

2014. márc. 5. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!