Válaszolnátok pár kérdésemre?
Sziasztok, most mondom hogy sok lsez ;)
16 és fél éves vagyok, 4 hónapja kezdtem el járni konditerembe
étrendemet fehérjeporral egészítem ki
1. edzésterv- így jó?
hétfő- váll, láb
mellről nyomás 2kezes rúddal
oldalra emelés
2 egykezes súlyzóval tarkó mögül nyomás(mintha 2kezes rúddal csinálnám)
előre emelés
tológép
ilyen- [link]
ilyen- [link]
kitörés
szerda- tricepsz, hát
lehúzás
előre tolás(nem ami mellre megy)
lehúzás csigával
tarkó mögül nyomás
mellhez húzás szűk fogással
kábeles evezés
tarkóhoz húzás széles fogással
meg 1 aminek nem tudom a nevét
péntek- mell, bicepsz
fekvenyomás
fekvenyomás 30°-os padon (ezt a 2 hetente cserélem kezdésnek)
tárogatás peck-deck gépen
45°-os padon 1kezes súlyzokkal fekvenyomás
állva 2kezes franciarudas bicepsz
kalapács bicepsz
koncentrált bicepsz
mindenből 3x8at végzek, illetve a sorrend is ugyanez
más kérdések: minden másnap eszek 3db főtt tojást, ez jó? (hallottam hogy nem szabad sokszor rántottát enni, és ez igaz e a főtt tojásra)
hát bicepsz egynapon? haverom úgy tolja
banánról vélemények?
egy adag mérőkanalas fehérjepor hány gramm? nincs ráírva, csak hogy 1-3 adagot adagoljak ki
lábnál hiányolom a guggolást, egyik legjobb fejlesztő gyakorlat, mondhatnám, hogy alapgyakorlat. szóval kitörés helyett szerintem menjen guggolás, de akkor azzal kezd az lábedzést.
válledzésnél inkább egy döntött törzsű oldalemelést raknék be, vagy egy csigás vállemelést, annyira nem jó gyakorlat a tarkó mögül nyomás (szerintem)
hátedzésnél kellene derékemelés is, utána pedig felhúzás, a derekadat is meg kell erősíteni, nem is kicsit. tricepsz mondjuk jó.
mell is maradhat első ránézésre, ahogy érzed, bicepszhez is elég a három gyakorlat, a koncentrált bicepsz helyett néha Scott pados bicepsz is.
minden másnap tojás? hát jónak jó, de ne csak a tojásban keresd a fehérjét, túrót, stb. is egyél, van benne igazság, hogy a tojás emelhet a koleszterin szinten, mindegy hogy főtt vagy rántotta. nem kell minden nap tojás.
hát bicepsz egynapon szerintem oké, énis csináltam úgy.
banánról milyen véleményt szeretnél? finom. viccen kívül ha edzéshez gondolod akkor nem jó, a banán az csak cukor, mellesleg nem is dextróz, hanem fruktóz, edzéshez semmi értelme nincs.
a mérőkanál változó hogy hány garmmos. a Scitec proteinjében asszem 30 grammos az adagolókanál, de pl. a BioTech-nél van másmilyen is.
szerintem először is a tricepszet rakd át a mell-bicepsz napra, vállat a háthoz, láb mellé meg has, bár az mehet heti többször is.
ha már kérdezed, hát-bicepsz is jó egy napon, de a lábat legjobb egyedül hagyni, és így a mell-tricepsz-váll marad, ami sok egy napra. igaz én most így csinálom, de 1. lány vagyok és mellre nem dolgozom nagy súllyal, 2. mindjárt váltok, mert még így is elég húzós, csak 4 naposra még nincs időm.
miért nem guggolsz? legalapabb gyakorlat lábra. tricepsznél az előre tolás az valami tolódzkodás akarna lenni? és a tarkó mögül nyomás tricepsznyújtás féleség? hátnál még 1, aminek nem tudod a nevét? :D ezzel mit kezdjek? :D na, oda tegyél még be felhúzást és hiperhajlítást, csuklyára pedig vállvonogatást.
nem jó szerintem mindenből 3x8, de neked kell érezned, hogy miből kell több vagy kevesebb, ez majd gondolom kialakul.. a sorrenden változtass, néha a gyakorlatokon is, a lényeg, hogy soha ne legyen 2 ugyanolyan edzés, mert egy idő után megszokja a tested, és nem fejlődik.
az étrended írd le inkább, mert a főtt tojásos dolgot nem értem :D
banán alapvetően szar, mert fruktóz van benne, és ha a máj glikogénraktárai telítettek, akkor zsírrá alakul. elvileg reggel a legalacsonyabb a májban a glikogénszint, úgyhogy ébredés után legjobb enni, ha már eszed. de ezt csak úgy érdekességképp, meg mert fáradt vagyok és sokat szövegelek, amúgy olyan ez, mint a legtöbb kaja tömegeléskor.. ha megkívánod, egyed.
a fehérje dobozán rajta kell lennie, hogy 1 adag mekkora, nézd meg.
köszönöm a válaszokat
guggolást eddig nem tudtam hogy hogy kel lszabályosan csinálni, most megnéztem és be is teszem
derékemelés az melyik gyakorlat? nem találtam googleben
és scitec a fehérjepor
elfelejtettem írni, mindennap 3x30 felülés az edzés végén
tricepszre az előre tolás olyan mint a mellnél, csak itt más fogás van, illetve az oldalamat súrolja a 2 kezem
átírtam, így is nézzétek meg pls :D
hétfő- váll, láb
mellről nyomás 2kezes rúddal
oldalra emelés
döntött törzsű oldalemelés
előre emelés
guggolás (4x12-edző javasolta)
tológép
lábnyújtás (lábhajlításnál begörcsölt a vádlim, nem akarom még1szer)
kitörés
szerda- tricepsz, hát
lehúzás
előre tolás(nem ami mellre megy)
lehúzás csigával
tarkó mögül nyomás
mellhez húzás szűk fogással
kábeles evezés
tarkóhoz húzás széles fogással
meg 1 aminek nem tudom a nevét (evezéshez hasonlít, lehet széles fogás illetve hogy közvetlen az oldalam mellett vanank a kezeim)
hiperhajlítás (ezt nem lehet nehezebbé tenni? toltam párat és nem fáradtam ki benne)
péntek- mell, bicepsz
fekvenyomás
fekvenyomás 30°-os padon (ezt a 2 hetente cserélem kezdésnek)
tárogatás peck-deck gépen
45°-os padon 1kezes súlyzokkal fekvenyomás
állva 2kezes franciarudas bicepsz
kalapács bicepsz (B héten Scott-pad)
koncentrált bicepsz
viszont a láb napot kevésnek érzem, mit tehetnék még be?
ha a lábnapot kevésnek érzed, akkor nem csinálod rendesen, a normális az, ha másnap nem bírsz lábra állni. mondom, a vállat rakd át a háthoz, a tricepszet meg a mell - bicepszhez, mert ha először vállazol, nem marad erőd a lábra, + növeld vagy a sorozatok számát (3x valamennyi helyett legyen 4x valamennyi), vagy a súlyokat, persze továbbra is csináld szabályosan. mennyivel guggolsz?
ahogy írtuk, háthoz még tedd be a felhúzást, a többi gyakorlat szerintem jó. a hiperhajlításnál tehetsz ilyen hardcore láncokat a nyakadba, ha van a teremben, de szerintem magában is elég, vagy ha nem, itt is növeld a sorozatot és/vagy az ismétlésszámot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!