Ajánljatok nekem kérlek tömegnövelőt. Mit kéne szednem? (többi lent)
az a baj a dextrózzal az ő esetében hogy túl sok lenne.
120g ch hiányzik egy 74kilór embernek,annyit nem tud fedezni csak dextrózból a jumbo prof meg kicsit komplexebb.
arra azért kíváncsi lennék, hogy mennyire komplex az a szénhidrát a Jumbóban.
szerintem különböző cukrok (majd megyek haveromhoz aztán megnézem a dobozát. vagy akár rá lehet keresni neten is) de nagyobb mennyiségű szénhidrát bevitelre azért semmilyen dextróz meg maltodextrin nem jó.
oké, most nincs ám itt a fejemben a grafikon, hogy a jumbó mennyire ugrasztja fel a vércukor szintet, de igazából én mondjuk tömegnövelést magamnak úgy csinálnék, hogy valami proteint kinéznék, + zab -> oszt turmix. na EZ összetett lenne, jó minőségű ch-val lenne.
Zabliszt, Palatinose™ [időzített felszívódású és nagyon alacsony vércukor/inzulin indexű dizájner szénhidrát], dextróz, maltodextrin, Vitargo® [különleges, szabadalmaztatott magas molekulatömegű szénhidrát: átlagos molekula súly 500,000-700,000], fruktóz.
pontosan ez , habár én a zabor fruktózt , palatinoset , feleslegesnek tartom , valószínű csak azért rakták bele hogy a sok okos igya reggel is(mivel van benne zab)
de ha már zabot akar enni az ember könyörgöm , nálunk 200ft a spárban fél kiló , azt ledarálja is hozzá önt fehérjét , ugyan az is így nem visz be egy csomó gyorsan felszívódó szénhidrátot
egyébként aczél , a fehérje + zab kombó reggelinek , illetve diéta alatt tökéletes (szerintem) edzés után , DE tömegeléskor inkább dextróz(jobb esetben vitargo) + fehérje a jobb megoldás , a glikogén raktárak gyors vissza töltéséért
n.a edzés utánra kell a gyors ch, ezt én is megtanultam.
de a nap többi részében..? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!